Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Pratt knoop

Als we een top 4 samen mogen stellen van klassieke knopen, dan behoort deze daar zeker tussen. Het is een all time favorite stropdassen knoop waar je veel plezier aan zult beleven als je hem eenmaal in je vingers hebt. Het is een veelzijdige knoop (want vrijwel elke stropdas komt tot zijn recht met deze knoop) en daarnaast is hij niet eens zo heel moeilijk. Investeer een paar minuten van je tijd om deze knoopvariant te oefenen en je hebt er de rest van je leven plezier van!

Pratt kopie

 

Pratt knoop (Shelby knoop) knopen 

  • Resultaat: Qua grootte is hij even groot als de halve Windsor. Het is een mooie, klassieke knoop met een vrijwel symmetrische vorm.
  • Wanneer dragen: Eigenlijk is deze knoop voor vrijwel alle stropdassen en gelegenheden geschikt. Alleen bij heel dikke stropdassen zouden wij hem niet adviseren. 
  • Moeilijkheidsgraad: *** (eigenlijk 2, 5 op 5)

https://www.youtube.com/watch?v=t1fM7NNL9Xc 

Achtergrond Pratt knoop

De Pratt knoop (ook well Shell knoop of Shelby knoop) is vernoemd naar Jerry Pratt (een lid van de Amerikaanse Kamer van Koophandel en uitvinder), die deze knoop populair maakte en vrijwel dagelijks droeg. In 1986 zag de toen 92-jarige Jerry Pratt dat de televisie reporter Don Shelby deze knoop zo slecht knoopte, dat deze knoop in de volksmond nu nog ook wel de Shelby knoop wordt genoemd. De knoop wordt voor het eerst gepubliceerd in de New York Times en de Daily Telegraph in 1989 en kreeg wereldwijde bekendheid.

Voordat Pratt prominent zou worden, werd deze knoop al gedragen onder de naam van omgekeerde halve Windsor, ten tijde van de tweede wereldoorlog. Een misleidende term, want deze knoop is alles behalve omgekeerd aan de halve Windsor.

Kwaliteitsproducten, snel en efficiënt!
Johan Muller
Snelle levering en goede kwaliteit!
Sylvana Issa
Snelle levering. Mooi kwaliteit stropdas en bijpassend pochet.
Veel complimenten daarvoor ontvangen!
A.
Goed qualiteit snel levering
Anna maria
Top kwaliteit stropdas, snelle levering, mooi assortiment, duidelijke site, heel tevreden !!!
K.
Prima bretels, snelle levering en een persoonlijke touch in de vorm van een kaartje. Top!
Raymond Lormans

Betaal veilig online

×