Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Four in hand

De ideale basis knoop die iedereen in de vingers zou moeten hebben. Het is één van de makkelijkste stropdas knopen om mee te beginnen mocht je een beginner zijn. De Four in Hand geeft een verfijnd, elegant resultaat en je kunt hem bij vrijwel bij alle gelegenheden dragen. Deze variant behoort standaard tot jouw knoopuitrusting!

Four in hand kopie

Four in hand knopen

https://www.youtube.com/watch?v=wNnJoIwecrw

  • Resultaat: Slanke, spits toelopende knoop die een tikje asymmetrisch is. Dit maakt hem speels en eigentijds. De knoop verlengt optisch je hals, omdat hij vrij smal is.
  • Wanneer dragen? Perfect voor zakelijk gebruik maar ook voor minder formele gelegenheden is hij een goede keuze. Je kunt hem prima inzetten bij een normale zijden stropdas, maar hij is ook heel geschikt voor een wat dikker exemplaar – zoals een wollen of gebreide das - omdat de knoop relatief weinig volume geeft. Past perfect bij alle soorten kragen, maar we zouden je een al te wijd uit elkaar staande kraag niet adviseren.
  • Moeilijkheidsgraad: * (1 op 5)

Herkomst Four in hand

Het was de allereerste knoop die werd gebruikt toen de stropdas rond 1860 zijn intrede in het Britse rijk maakte. Het is nog steeds niet duidelijk aan welke oorsprong de Four in hand zijn benaming aan dankt. Algemeen wordt aangenomen dat de naam afkomstig is van de gelijknamige negentiende eeuwse Londense herenclub; de Four in hand Club. Leden van deze club waren liefhebbers van deze smalle knoop en zij zouden hem omgedoopt hebben tot de Four in hand knoop. Ook gaan er verhalen rond dat de benaming afkomstig is van de four-in-handkoets, dat was een koets getrokken door vier paarden en bestuurd door één koerier. De teugels zouden op dezelfde manier geknoopt worden. Anderen beweren echter weer dat de sjaals van de koetsiers op dezelfde wijze geknoopt werden.

Zeer tevreden over het product en de snelle levering
M van Cuijk
Vlotte levering, prima kwaliteit.
Antoon
Goede en degelijke bretels
Bas
Mooie kwaliteit, prima levering !
CM Meeder
Mooi materiaal van de stropdas. Snelle levering in brievenbus pakket.
Niels Kuilman
Leuke strik besteld voor mijn dochter.. perse een gouden… erg mooi en een blije dochter.
Joke

Betaal veilig online

×