Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

7 Tips voordat je begint met knopen

Ga je voor het eerst een stropdas strikken? Check dan eerst even onze 7 tips en jouw knoop kan niet meer mislukken!

 1. Heb je nog een oude stropdas liggen? Ideaal! Want deze kun je perfect gebruiken voor het oefenen van nieuwe knopen. Zo heeft je nieuwe stropdas nog even niet te lijden onder al je knoopkunsten.
 2. Voordat je je stropdas om je hals legt; sla nog even de kraag naar boven en maak het bovenste knoopje van je overhemd los.
 3. Een veelgemaakte beginnersfout: het te strak knopen van je stropdas. Probeer je stropdas zo los als kan te knopen, je kunt hem altijd nog wat harder aan trekken. Een te strakke stropdassen knoop doet niet veel goeds voor het eindresultaat en beïnvloed ook nog eens negatief de levensduur van je stropdas.
 4. Je hebt de das perfect geknoopt als hij lichtjes de bovenkant van je riem aantikt.
 5. Het achterbeen van de stropdas (het smalle gedeelte) mag nooit langer zijn dan het voorbeen. Het moet door het passantino (lusje aan de achterkant, onder het merk etiket) gehaald worden zodat hij netjes op zijn plaats blijft.
 6. Klaar met knopen? Maak het bovenste knoopje dicht en sla je kraag weer naar beneden.
 7. Het is verleidelijk om na het dragen de knoop in je das te laten zitten voor gebruik voor de volgende keer. Je stropdas slijt hier wel sneller van, beter is om de knoop eruit te halen, de das losjes op te rollen en in je kast te leggen of over een kledinghanger uit te hangen.

Hoe knoop Ik een Stropdas 2023


Meer dan 85 stropdas knopen

Haal je je stropdas slechts uit de kast als het om een speciale gelegenheid gaat waarbij een stropdas verplicht gedragen dient te worden? Dan heb je nog niet de stropdas die bij je past en de juiste knoop gevonden. Er zijn boekjes op de markt met 'de belangrijkste 20 stropdassen knopen' of '85 mogelijkheden om je stropdas te strikken', zodat de paniek je toeslaat. Om er nog een schepje bovenop te doen doen: De natuurkundigen Fink en Mao hebben uitgerekend dat er maar liefst 85 mogelijkheden zijn om een stropdas van een standaard afmeting te knopen. Als je een basisrepertoire van vier knopen beheerst, is het echter al voldoende. Vermoedelijk heb je niet elke ochtend de tijd voor een ingewikkelde knoop als de Grantchester of de Christensen... Dus geen zorgen, als je de Four in Hand, enkele Windsor, dubbele Windsor en de Pratt knoop beheerst, dan heb je voor elke gelegenheid en elke das de juiste knoop.

Al naar gelang de vorm van je kraag, je lengte en de stofkwaliteit van de stropdas kies je voor een bepaalde stropdassen knoop. Deze kan klein en dun, breed en lang, vol of groot en vlak zijn. Als je het belangrijk vindt dat de stropdas jouw stijl en jouw uitstraling positief onderstreept, kies je de knoop die bij jou past. Neem ruim de tijd en ga oefenen, zodat je zelf kunt ervaren wat het resultaat van de vier belangrijkste knopen zijn. In veel gevallen zal dat de four in hand knoop zijn, maar de windsor of shell knoop kunnen zeker tot jouw favorieten gaan behoren.

De bretels die ik heb besteld bij de bretelswinkel beviel erg goed. Ik kan niet anders zeggen dan perfecte service. De levering is ook supersnel.

Robert Brouwer
Ik ben heel tevreden met mijn bretels. Doordat ik wat aan de zware kant ben, blijven broeken niet echt zitten als ik een riem draag. Vaak moest ik een riem best strak trekken, waardoor het ging imiteren op mijn lichaam. Dit is allemaal verleden tijd met bretels. Het zit een stuk comfortabeler én het kleed me beter af. Win-win! Wat ik heel fijn vond bij deze winkel, is het brede aanbod aan kleuren en printen van de bretels.

Kortom, zeer tevreden.
Richard van Romunde
Snel geleverd, prima kwaliteit, kortom: goed!
Paul Sanders
Mooie das snel geleverd
Ruud Habraken

Perfect!!

Luuk Brok
Erg blij met mijn aankoop! Mooie twilly die makkelijk knoopt, en blijft erg goed zitten. Ook supersnelle bezorging, helemaal top :)
Jet

Betaal veilig online

×