Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Zijn goedkope stropdassen het waard?

Het antwoord op deze vraag is persoonsgebonden maar dat er verschillen zijn tussen goedkope en dure stropdassen staat buiten kijf.

Het grootste verschil is de kwaliteit van de stof waar de stropdassen uit geweven zijn. Bij goedkope stropdassen zal er eerder worden gekozen voor goedkopere materialen zoals polyester of katoen, terwijl luxere stropdassen geweven worden uit zijde, wol of linnen. Stropdassen die uit goedkopere materialen geweven zijn, zijn vaak duurzamer omdat ze minder gevoelig zijn voor vlekken en gemakkelijker te reinigen zijn. Echter qua uitstraling halen deze goedkopere stropdassen het niet bij de luxe varianten die een luxueuze uitstraling hebben vanwege het licht glanzende materiaal, de structuur en hoe de stropdas “valt”. Daarnaast ademen de natuurlijke materialen van de luxere stropdassen beter dan polyester stropdassen.

Goedkope zijden stropdassen

Veelal zijn stropdassen uit zijde geweven en zelfs binnen deze categorie stropdassen bestaan er grote prijsverschillen. Zo is in het geval van een goedkope zijden stropdas de kwaliteit van het materiaal lager. Goedkoop zijde glanst minder, is gevoeliger voor beschadigingen, het materiaal is dunner en het is met een lagere kwaliteit bedrukt.

Bij goedkope stropdassen zullen weverijen zo min mogelijk stof gebruiken wat ook bij het knopen van een stropdas sneller tot beschadigingen zal leiden. Dit geldt ook voor de interlining, wat de voering van de stropdas is.

Bij goedkope stropdassen zal er worden gekozen voor een goedkoop materiaal zoals polyester. Dit leidt tot een stijvere stropdas die minder mooi zal vallen. Bij een duurdere das zal het materiaal van de interlining met zorg worden aangepast op de uitstraling en het draaggemak van de klant.

Zie je het verschil tussen een goedkope en dure stropdas?

Ongedragen is vaak het prijsverschil al te zien door te letten op de textuur en de glans van het materiaal. Echter het verschil is ook te herkennen als een stropdas gedragen wordt door op de knoop te letten. Goedkope stropdassen zijn lastiger strak te knopen en verliezen sneller hun knoop.

Is een goedkope stropdas aan te raden?

Dit ligt met name aan je budget, hoe vaak je de stropdas denkt te dragen en de gelegenheid waar de stropdas gedragen zal worden. Als je budget het namelijk toelaat en je de stropdas vaker denkt te dragen dan raden we altijd een zijden stropdas aan. Ook bij eenmalig gebruik waar je graag goed gekleed voor de dag komt, bijvoorbeeld op een bruiloft, is het dragen van een zijden stropdas aan te raden! In het geval van een bruiloft brengt de dag toch de nodige uitgaven met zich mee en het besparen op een goedkope stropdas zal, als je de middelen hebt, helaas een verkeerde vorm van zuinigheid zijn. Onze collectie bestaat uit stropdassen in diverse prijsklassen en voor ieder budget, je kunt er zeker van zijn dat de prijs-kwaliteitsverhouding altijd in orde is!

Prima kwaliteit en vlotte levering!
Anita
- Product naar verwachting
- Goed verpakt
- Snel geleverd
Joël Mostert
Snelle levering en goede kwaliteit artikelen
Thomas Van Hoven
Zeer keurige en mooie website. Kiezen volgens wens ging super vlot. Bestelling, opvolging en levering ging ook zoals verwacht. Ik kom zeker terug!
Tom Van der Weken
Voor me opa bretels besteld snel geleverd en hij zei top kwaliteit!!

Sylvia
Sylvia

fluoriserend

Niek

Betaal veilig online

×