Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe combineer ik mijn stropdas?

Stropdas combineren - het 7 stappen plan

Stropdas Combineren doe je zo. Een mooie combinatie stropdas, hemd en pak laat de beste kanten van je persoonlijkheid zien en zorgt ervoor dat je professioneel en verzorgd voor de dag komt. Er zijn een paar basisregels die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste combinatie stropdas, hemd en pak maakt. Lees hier alles over het combineren van een pochet bij je stropdas

stropdas combineren

1. Pak, hemd en stropdas

Precies in die volgorde maak je de keuze voor je outfit. Kies eerst een pak, dan een overhemd en als laatste de stropdas. Leg het overhemd onder je colbert en plaats je stropdas erop. Zo krijg je een goed beeld van het geheel. Tussen 2 haakjes, mocht je nog een nieuw overhemd kunnen gebruiken, onze Profuomo overhemden hebben een perfecte pasvorm en zullen zeker tot je favorieten gaan behoren!

2. Het combineren van dessins

In een etalage kan een combinatie van een geruite stropdas met een gestreept hemd en een visgraat colbert er mooi uitzien. Maar als je zelf deze combinatie probeert te maken is het vrij lastig. De basisregels zijn: nooit èn het pak, èn het overhemd èn de stropdas in hetzelfde dessin met elkaar matchen. Dus vermijd een gestreept pak, een gestreept hemd en een gestreepte stropdas in 1 outfit. De basisregels zijn:

  • Combineer bij een dessin altijd minimaal 1 kledingstuk in uni (enkele effen kleur).
  • Bij een combinatie van minimaal 2 kledingstukken in dessin, zorg je ervoor dat de dessins in grootte van elkaar verschillen.
  • Vermijd een combinatie van 3 verschillende dessins
  • Een combinatie van stropdas, hemd en pak in uni is vrijwel altijd goed.

stropdas combineren

Effen pak, hemd en stropdas
Deze combinatie is altijd geslaagd. Een effen stropdas, effen overhemd en effen pak. Geschikt voor elke gelegenheid en elke dag. Bekijk hier onze effen stropdassen.

Effen pak en hemd, stropdas met dessin
Een stapje verder: Ook met deze combinatie zit je vrijwel altijd goed. Kies voor een effen wit of lichtblauw overhemd en donker pak. Vrijwel elke stropdas laat zich met deze combinatie prima combineren. Van een druk Paisley dessin tot een rustig strependessin.

3. Het combineren van kleuren

Wil je op zeker spelen? Dan kies je voor een donker pak, een overhemd dat lichter is dan het pak, de stropdas zit er precies tussen in of is even donker als het pak. Zorg ervoor dat de kleuren in harmonie op elkaar afgestemd zijn en vermijd al te grote kleurcontrasten. Als je in de stropdas een eenzelfde kleurtoon als het pak of het overhemd bevat laat terugkomen, zit je al snel goed. Heb je meer ervaring in het maken van combinaties? Dan kun je ook kiezen voor een lichter jasje, waarbij je een iets donkerdere stropdas combineert. Meer informatie over stropdassen kleuren.

4. Verschillende dessins combineren

Bij punt 2 zagen we al dat bij het combineren van 2 dezelfde dessins met elkaar, je er voor moet zorgen dat de dessins qua grootte van elkaar verschillen. Dus bijvoorbeeld een fijn krijtstreep pak, gecombineerd met een stropdas in grove strepen. Daarbij een effen overhemd. Anders wordt het als je 2 verschillende dessins met elkaar gaat combineren. Bijvoorbeeld een stropdas met paisley dessin en een overhemd in ruitpatroon. In dit geval is het verstandig om de patronen wat betreft grootte met elkaar in overeenstemming te laten komen. Zorg dus dat de paisleys op de stropdas net zo klein zijn als de ruit. Het combineren van twee verschillende dessins is een lastig werk, juist daarom is het verstandig een harmonie er in te houden door middel van het combineren van dessins in dezelfde grootte.

stropdas combinaties

Effen pak en hemd, stropdas en pochet met dessin
Bij deze combinatie zijn de basisregels toegepast, maar in gewaagde kleuren. Het pak is donkerder dan de stropdas en het hemd. Het pak en hemd zijn effen, waardoor je kunt kiezen voor een meer gewaagde stropdas. Ondanks het opvallende dessin- en kleurgebruik is het geheel in balans, doordat het overhemd, stropdas en pochet in dezelfde kleurtoon zijn gehouden. Ook een pochet? Bekijk onze pochetten collectie.

Pak en stropdas met dessin, effen hemd en pochet
Het combineren van pak, hemd en stropdas in verschillende dessins is voor gevorderden. Maar deze combinatie is niet lastig te maken. Een pak met grove ruit, gecombineerd met stropdas in een fijner dessin. Deze outfit is geheel in balans omdat de kleuren in dezelfde toon zijn gehouden - lichtblauw overhemd, blauwe stropdas met wit dessin. Het wit komt weer terug in het pochet -  en omdat de stropdas een fijner dessin heeft dan het pak.

5. Het combineren van drie verschillende dessins

Een lastig karwei, maar het is te doen: het combineren van een krijtstreep pak met een geruit overhemd en een paisley stropdas. Let extreem goed op de kleursamenstelling en de grootte van de dessins. Alleen geoefende mannen kunnen zich hieraan wagen!

6. Een stapje verder: twee identieke dessins combineren met een tweede dessin

Als je goed de regels hierboven gelezen hebt, weet je wat te doen bij de eerste stap van deze combinatie. Twee gelijke dessins betekent, dat je de dessins in grootte van elkaar moet laten verschillen. Bijvoorbeeld een fijn krijtstreep pak, gecombineerd met een stropdas in grovere strepen. Stel je wilt hierbij een overhemd met ruitdessin combineren. Welke grootte van de ruit kun je dan het beste aanhouden. Het antwoord is dat je je moet richten op het dessin van het pak. Heeft het pak een fijne streep? Combineer hem dan met een overhemd in fijne ruit. Heeft het pak een grove streep? Combineer hem dan met een overhemd met een grof ruitdessin.

7. Tot slot

Twijfel je aan een combinatie of heb je nog niet zoveel ervaring? Onthoud dat als je het eenvoudig houdt, de combinatie meestal goed is. Als je minimaal 1 van de 3 kledingstukken in uni houdt, dan ben je al een heel eind op weg.

Supersnel en topkwaliteit ik kan shinen op de bruiloft
Rob Janssens
De stropdas blijft één van de weinige \'sieraden\' van de man. De uitgebreide keus en de snelle levering van De Stropdassenwinkel heeft mij aangenaam verrast.
Joost Nijland
Heel tevreden over mijn bestelling.
M.Brandsen
Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten

Betaal veilig online

×