Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Je stropdas schoonmaken

Je stropdas schoonmaken? Voordat je de zeepla van je wasmachine dicht schuift en kiest voor het handige volautomatische wasprogramma, adviseren wij je om onderstaande tips door te lezen. Omdat een zijden stropdas zich helaas niet in de wasmachine laat wassen, is onze eerste tip: voorkomen is beter dan genezen. Doe bij het eten de stropdas af of gooi hem over je schouders. Maar het feit dat je dit artikel aan het lezen bent, is dat je dat stadium al voorbij bent en je dolgraag wilt weten hoe je die vlek uit je stropdas krijgt.  

stropdas wassen

Stropdas wassen

Vlek op je zijden stropdas?

Zijde is een delicate, kwetsbare stof en laat zich helaas niet zo makkelijk reinigen. Was je zijden stropdas in ieder geval nooit in de wasmachine en vermijd sowieso het gebruik van water. Water maakt de vlek meestal alleen maar erger. Wat heb je dan wel nodig?

  • een katoenen doekje (let op dat het geen heftig gekleurd doekje is, want dan geeft de kleur af op de stropdas)
  • spiritus of wasbenzine
  • een glazen pot met goed afsluitbare deksel
  • veel gemorst? Dan heb je ook een lepel nodig.

Schraap het ergste vuil voorzichtig weg met een schone lepel. Bevochtig vervolgens je doekje met een klein beetje wasbenzine of spiritus en dep daarmee de stropdas voorzichtig schoon. Wrijven beschadigt de stropdas, dus heb geduld en blijf deppen totdat de vlek verdwenen is. Laat vervolgens de stropdas goed luchten zodat de wasbenzine of spiritus vervliegt.

En wat doet die glazen pot in het lijstje? Die kun je gebruiken als miniwasmachine! Rol je stropdas op en stop hem in de pot. Giet wat wasbenzine in de pot. Deksel erop. En voorzichtig heen en weer schudden. Laat de stropdas een dag in de pot zitten, de wasbenzine zal verdampen en de vlek eruit halen. Natuurlijk je das ook weer goed uithangen en laten luchten, wasbenzine heeft een penetrante geur. Je zult vast denken dat wij een grapje uithalen, maar deze beproefde methode heeft al vele stropdassen van hun vlekken verwijderd. Het is het proberen waard, niet waar?

Een andere beproefde methode als het om een vetvlek gaat is talkpoeder. Probeer allereerst met een schone lepel het ergste deel te verwijderen en strooi daarna voorzichtig wat talkpoeder op de vlek. Wrijf de poeder niet in de stropdas, maar laat het er gewoon op rusten. Talkpoeder heeft de eigenschap vocht en vet op te nemen. Klop de talkpoeder na een paar minuten voorzichtig van je das en herhaal indien nodig.

Laat je das overigens niet drogen in de zon, ook niet achter een zonnig raam. Zijde verkleurt snel in de zon.

Heb je een polyester stropdas?

Een polyester stropdas kan wel tegen een stootje, je kunt hem prima wassen met een beetje warm water. Mocht dit niet baten voeg dan wat wasmiddel (zonder bleekmiddel) toe. Ben je niet tevreden over het resultaat? In het uiterste geval kun je je stropdas wassen in de wasmachine.

Stropdas strijken

Wil je de stropdas strijken? Geen probleem! Leg wel altijd een theedoek over de stropdas om hem te beschermen, want zijde smelt razendsnel onder je strijkijzer. Zet de (stoom)strijkijzer op stand 2 en ga voorzichtig over de stropdas. Niet te hard drukken en voorzichtig wrijven ter hoogte van de plek waar het insteeklabeltje (passantino) zit. Zo voorkom je glanzende plekken op de stropdas.

Zo, nu kun je je stropdas weer om je hals doen. Check ook even onze 8 beste stropdas knopen om wat variatie in je dagelijkse kantooroutfit aan te brengen of laat je inspireren door onze tips om je stropdas te combineren bij je pak.

super snelle levering
J.M.G. Hage
Fijne, overzichtelijke site. Mooie, kwalitatief hoogstaande producten. Fijne telefonische service en prima zakelijke dienstverlening. Snelle levering.
Joke Scholtens Weert
Super mooie stropdas! Binnen 1 dag geleverd en ook nog een handgeschreven kaartje erbij!
Heel blij mee, bedankt :)
Beau Scheenstra
Gerben
Snelle service en goede kwaliteit stropdas
Ik ga er zeker voor de tweede keer bestellen
Gerard Klunder

Een nette webshop. De fotografie is productecht en daarmee ook kleurecht. Betaling was gemakkelijk te voldoen en de levering werd ook goed verzorgd. Ik had van een product eerst vier stropdassen besteld en later moest ik er nog twee bij hebben. Over een periode van een aantal dagen was het artikel met €1,-gestegen. 

Mariska

Betaal veilig online

×