Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe draag je een dasspeld?

Met deze op-en-top mannelijke accessoire upgrade je outfit in een handomdraai. Maar heren: hij staat niet alleen geweldig, hij heeft ook nog eens een onmisbare praktische functie. Je stapt zonder jas de deur uit en door een windvlaag hangt je das op half 7, of je buigt voorover en je kunt niet zien wat je ook alweer op wilde rapen omdat je stropdas in de weg hangt. Herkenbaar? De dasspeld is je redder in nood. Overigens hoort hij allang niet meer enkel thuis in de garderobe van je vader, breed omarmd door alle grote modemerken is het een must have voor jouw accessoire collectie. In elke herenmodezaak en online kun je kiezen uit een steeds groter wordend aanbod, daar zit zeker iets voor jou tussen!

dasspeld

Zo bevestig je je dasspeld:

  1. Aangehouden wordt tussen het 3e en 4e knoopje van je overhemd, van bovenaf geteld. Hij komt dan ter hoogte van je borst terecht.
  2. Schuif hem voorzichtig om, want een haaltje in je zijden stropdas is zo gemaakt.
  3. Vergeet natuurlijk niet de dasspeld aan zowel je hemd als je das te bevestigen, anders kan de das nog alle kanten op bewegen.
  4. Zorg ervoor dat hij mooi horizontaal bevestigd is, het zou zonde zijn als hij scheef staat want daarmee doet hij meer af aan je outfit dan dat je je gewenste sophisticated resultaat haalt.

hoe draag je een dasspeld

Materiaal, kleur en vorm

Wat betreft de kleur en materiaal zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan dasspelden van zilver, goud of edelstaal, mat, glanzend of voorzien van een gegraveerd reliëf of opgelegde versiering. Ideaal ook voor bedrijven die graag een persoonlijke noot aan hun outfit toe willen voegen: vanaf 100 stuks maken wij dasspelden met het bedrijfslogo op maat. Bij het kiezen van de juiste kleur kun je rekening houden met de sieraden, riem en manchetknopen die je draagt. Draag je bijvoorbeeld een zilveren horloge dan is een zilver(kleurige) dasspeld een goede keuze.

Hoe groot mag je dasspeld zijn?

Een klem breder dan je stropdas is zoiets als het dragen van een veel te brede vlinderstrik: geen gezicht. Wat dan wel? Voor de lengte van de dasspeld kun je het beste uitgaan van een ¾ van de breedte van je das. Meet hiervoor de breedte van das ter hoogte van het 3e/4e overhemdknoopje. Let er op dat als je een smalle das draagt, je dasspeld ook echt van het type klein maar fijn is.

dasspeld dragen

Zoek de twee fouten op deze afbeelding: niet alleen is de dasspeld veel te breed, de stropdas is ook nog eens te lang geknoopt. 

Geschiedenis van de dasspeld

In het begin van de 20e eeuw werd de dasspeld, bestaand uit een speld en een sierstuk, gedragen om de plastron (zit tussen een sjaal en een stropdas in) op zijn plaats te houden. Later werd de speld in de knoop van de stropdas gestoken. Beetje raar, want zo heeft de dasspeld geen praktische functie, behalve dat men het een elegante toevoeging aan de outfit vond. In het begin van de jaren 50 werd de dasspeld zoals wij die kennen voor het eerst gedragen. Hierbij gaat het dus om de klem, die aan je hemd en stropdas bevestigd wordt om de das op zijn plaats te houden.

Met een dasspeld maak je je combi van pak, hemd en stropdas helemaal af en geef je je outfit een persoonlijke noot. Koop in ieder geval een zilver(kleurig) en een goud(kleurig) exemplaar en je kunt ze bij al je combinaties dragen!

Weer 3 mooie stropdassen gekocht. Kwaliteit en service zijn perfect
J.L.
Snelle levering van de stropdas en pochette. De kleuren kwamen overeen met de website en het materiaal (zijde) voelt kwalitatief goed. Zeker blij met ook het ruime assortiment aan kleuren.
Ryanne

Onlangs 2 roze stropdassen besteld. 1 is van linnen de ander wat meer glimmend en wat donkerder van kleur..vooraf mail contact over de bestelling gehad. De reactie hierop was snel, duidelijk en vriendelijk.
1 stropdas gaat terug. De Linnen stropdas ziet er erg mooi uit zoals online goed te zien is.
Ook kan je online verschillende knooptechnieken zien. Dit is duidelijk te volgen dmv een korte video.

Al met al goede online winkel met voldoende keus, en goede communicatie.
Zal er als t nogmaals nodig is, daar weer een bestelling doen..

Marti
Prima webwinkel
Haval Aughsteen
Erg blij mee de exacte kleur, goede kwaliteit, goed bezorgd en snel bezorging.
A.s. Zaterdag zal hij uitblinken bij de doopfeest, bedankt voor de goede zorgen.
Frida Maduro
Mooie stropdassen werden per omgegaan direct verstuurd mijn dank voor de correcte verzorging
J.v.d.Berg

Betaal veilig online

×