Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De normale stropdas breedte

stropdas breedte
Bij het maken van onze stropdassen letten we niet alleen op mooie kleuren en designs, ook houden we veel rekening met het model. Zodat jij met een stropdas volgens de actuele mode, in de juiste breedte en het perfecte model rond loopt.

De actuele breedte van de stropdas

Het uiterlijk van de stropdas verandert door de jaren heen. Je opa heeft een das met een breedte van maar liefst 10 cm gedragen en verscheen daarmee keurig gekleed op zijn werk. De actuele breedte ligt tussen de 7,3 en 7,8 cm. Onze stropdassen zijn dan ook uitgevoerd in een ideale breedte van 7,5 cm. 

Daarnaast hebben wij ook een groot assortiment smalle stropdassen in onze collectie opgenomen. Deze razend populaire dassen hebben een breedte van 5 tot 6,5 cm. Bij elke stropdas staan de afmetingen vermeld.

Naast de breedte houden we ook rekening met de vorm van de stropdas, hij loopt niet te snel en niet te langzaam van boven naar onder breed uit. Je hebt het niet altijd in de gaten, maar de mode verandert elk jaar heel subtiel en daarmee ook de snit van een das.  

onze stropdassen

De actuele lengte van de stropdas

Mannen worden steeds langer en hebben daarom ook behoefte aan langere stropdassen. In het verleden, en nog steeds in veel landen in het zuiden van Europa, is de standaard lengte van stropdassen 145 cm. Stropdassenwinkel voert haar stropdassen uit in een prettige lengte van 148 - 150 cm. Voor mannen met een breed of lang postuur hebben wij een speciale collectie extra lange stropdassen samengesteld met een lengte van 160 cm.

Ook hierbij geldt dat koopjes die op internet aangeboden worden, je vaak negatief verrassen. Je laat je verleiden door het mooie plaatje en de gunstige prijs op internet. Eenmaal de stropdas in huis blijkt hij te kort. Ben je klein van stuk, dan is een stropdas van 145 cm lengte geen probleem. Echter de doorsnee Nederlander is meer gebaat bij een stropdas met een lengte van 150 cm. Als je hier op let bij het aanschaffen van een nieuwe das, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

De kwaliteit van onze stropdassen

Wij streven ernaar een collectie te voeren tegen de best mogelijke kwaliteit en de laagste prijs. Zo  bestaan zowel de binnen- als buitenkant van onze stropdassen uit hoogwaardige materialen. We gebruiken eersteklas zijde dan wel wol of polyester, gecombineerd met een stevige en tegelijkertijd soepele voering. 

Het merendeel van onze collectie bestaat uit zijden stropdassen. Hoogwaardige zijde is geselecteerd om de stropdas zijn typische zijden glans mee te geven. Omdat zijde een kwetsbaar natuurproduct is, dient met zorg de juiste stofverwerking geselecteerd te worden. Na uitvoerig testen zijn wij tot een optimale weefwijze gekomen, waardoor een stevige binding van ketting en inslag ontstaat. Hierdoor behoudt de stropdas zijn vorm en sterkte, ook bij intensief gebruik. Naast onze uitgebreide collectie zijn wij je ook graag van dienst met gepersonaliseerde stropdassen.

Met oog voor detail worden onze dassen afgewerkt zodat onze E.L.Cravatte stropdassen tot jouw favorieten gaan behoren!

 

E.L.Cravatte

Onze merken

De stropdassen in ons assortiment worden vertegenwoordigd door typische stropdassenmerken als E.L.Cravatte, Michaelis, Profuomo, ItalSeta en Progetto. De stropdassen zijn gepresenteerd in 5 categorieën:

stropdassen merken

Effen stropdassen

Stropdassen in alle kleuren van de regenboog zijn in deze categorie vertegenwoordigd. De effen stropdassen zijn van het eigentijdse stropdassenmerk E.L. Cravatte. Deze stropdassen zijn vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit zijde en hebben een hoge afwerkingsgraad. De effen satijn stropdassen zijn afkomstig uit Italië, deze topsegment stropdassen zijn geweven in een zware kwaliteit zijde (meer zijde per vierkante centimeters dan een gemiddelde stropdas), en voorzien van een contrasterende tegenvoering.

In de categorie effen stropdassen zijn vele kleuren vertegenwoordigd. Mocht je op zoek zijn naar een stropdas in een andere kleur, dan kunnen wij deze vanaf 50 stuks op maat vervaardigen.

Gestreepte stropdassen

Gestreepte stropdassen in alle denkbare kleuren. Deze categorie bestaat uit maar liefst 190 soorten stropdassen. Een groot deel van de collectie bestaat uit E.L. Cravatte stropdassen. Een aantallen stropdassen zijn vertegenwoordigd door het gerenommeerde stropdassenmerk Michaelis.

Stropdassen met dessin

Prachtige stropdassen met dessin; een stipje, bolletjes, een Paisley-dessin...alle varianten zijn vertegenwoordigd. In deze categorie treft u zowel E.L.Cravatte als Michaelis stropdassen.

Luxe stropdassen

Onze exclusieve stropdassen zijn vervaardigd in Italië. De stropdassen in deze collectie zijn vertegenwoordigd door de luxe stropdassenmerken ItalSeta, Progetto en Profuomo. De stropdassen kenmerken zich door hun zware kwaliteit zijde, stevige voering en hoogwaardige afwerking. De stropdassen zijn met de hand vervaardigd en met veel gevoel voor detail afgewerkt.

Smalle stropdassen

In deze categorie treft u 16 soorten uni E.L.Cravatte stropdassen. Deze stropdassen met een breedte van 6 - 7 cm zijn helemaal terug van weggeweest. Een musthave voor je garderobe!

Gebreide stropdassen en wollen stropdassen

Voor een fashionable touch aan je outfit bieden wij je een stijlvol assortiment wollen en gebreide stropdassen. De wollen stropdassen zijn geconfectioneerd in Italië door Profuomo. Deze slanke stropdassen bestaan uit een hoogwaardige mix van 50% wol en 50% zijde. De gebreide stropdassen zijn afkomstig van het modieuze stropdassenmerk Michaelis, uitgevoerd in zuiver katoen, in een prachtig slank model van 6,5 cm en voorzien van een botte onderkant.

Het ruime assortiment biedt genoeg mogelijkheden voor een afgewogen keuze. De bezorging was ook goed, keurig verpakt en op tijd geleverd. Omdat dit niet de eerste positieve ervaring is, blijf ik bij E.L. Cravatte uitkomen en dit kan ik iedereen van harte aanbevelen.

Gerrit
precies zoals het hoort! goede bretels, op tijd geleverd en conform verwachting!
Hein Langendijk

Super mooie strik. Wij weten dat het een kinderstrik is maar wij gebruiken de strik voor ons hondje. Onze Woezel mag namelijk de ringen brengen naar zijn honden papa en mama. Zo ziet hij er op zijn best uit

Willeke
Prima product en zeer vlotte levering
Age
Mooie kwaliteit stropdassen en pochets. Goede service!! Kleur van de bestelde stropdas en pochet kwam niet overeen met de jurk. Kon het keurig ruilen en snelle levering.
Anne Burggraaf
Groot assortiment en snel geleverd, zeer goed.
Lucas

Betaal veilig online

×