Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Wat is de juiste lengte van jouw stropdas?

De juiste lengte van de stropdas

Een stropdas is een echte eye-catcher en hiermee wil je geen flater slaan. De keuze aan stropdasknopen is eindeloos, maar er is éen belangrijke regel binnen stropdassenland en dat is de lengte van jouw stropdas!

Een normale stropdas heeft een totale lengte van +- 150 cm. Dit is voor mannen met een lichaamslengte tot 199 cm een uitstekende keuze. Voor mannen die langer zijn dan dat, hebben wij op stropdassenwinkel.nl ook extra lange dassen. Deze stropdassen zijn 165 cm.

De knoop van de stropdas heeft invloed op de uiteindelijke lengte van jouw das. Houd hier rekening mee. Zo heeft een enkelvoudige stropdasknoop minder stof nodig dan bijvoorbeeld een dubbele Windsor-knoop.

Voordat je begint aan het knopen van de stropdas adviseren wij de bovenste knoop van je overhemd open te zetten en de kraag omhoog. Wanneer je jouw stropdas knoopt, is het belangrijk dat het puntje van de das ongeveer 1 cm boven de riem hangt. Het achterbeen van de das mag niet onder de punt vandaan komen.

Is de das inmiddels goed geknoopt, sluit dan de bovenste knoop van jouw overhemd en vouw de kraag weer naar beneden. Trek dan de das voorzichtig aan.

Blog lengte stropdas

Ben jij (nog) niet zo handig in het knopen van een stropdas? In onze dassengids vind je allerlei soorten knopen met duidelijke instructies. In een handomdraai heb jij jouw das dan goed geknoopt.

 

Veel succes!

Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten
Solide bretels
Sjouke Visser

mooie stropdas voor een nette prijs

Leo Smit
De kwaliteit van de bretels is erg goed!
Alles werd netjes en snel geleverd, daarnaast was alle relevantie informatie vanuit Bretelswinkel.nl duidelijk geleverd.
aarnaud Vries

Betaal veilig online

×