Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Wanneer worden mondkapjes verplicht

mondkapjes verplichting3

Dat het dragen van mondkapjes bij wet verplicht zal worden bleek uit de persconferentie van 13 oktober jl. Dinsdag jl. werd de “coronawet” aangenomen door de Eerste Kamer en de mondkapjesplicht in Nederland gaat er waarschijnlijk komen, maar wanneer?


Mondkapjes in publieke binnenruimtes

Voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes is er tot dusverre niet meer dan een “dringend advies” verstrekt vanuit de overheid. Wellicht vraag je je af hoe het kan dat er dan in Amsterdam en Rotterdam wel een mondkapjesplicht bestond? Deze plicht werd ondersteund door een noodverordening die is opgesteld door de voorzitters van de desbetreffende veiligheidsregio’s.

Het dringende advies dat al bij eerdere persconferenties is afgegeven voor het dragen van niet medische- mondkapjes zie in de openbare ruimtes al terug. Een groot deel van het winkelend publiek in steden en supermarkten draagt al een katoenen mondkapje.

Worden mondkapjes een verplichting?

Al enige tijd vragen wij ons af, wanneer de mondkapjesverplichting uiteindelijk in zal gaan. Minister de Jonge gaf afgelopen maandag aan dat hij hoopt dat per 1 december 2020 de wet in werking treedt. Echter moet voor daadwerkelijke inwerkingtreding de Tweede Kamer hier ook mee instemmen. Een dergelijke instemming kan echter zomaar een week duren. Daarmee lijkt 8 december de snelst mogelijke datum voor de invoering van de mondkapjesplicht. Bij hoge uitzondering kan dit proces versneld worden maar dan moet Minister de Jonge kunnen verdedigen waarom dit versneld plaats zou moeten vinden. Momenteel lijkt hier geen aanleiding voor te zijn.

Katoenen mondkapjes

Mocht jij jezelf willen voorbereiden op deze “coronawet” of draagt jij naar drukbezochte plekken al een stoffen mondkapje, dan kun je bij stropdassenwinkel terecht voor verschillende varianten katoenen mondkapjes in diverse kleuren.

De E.L. Cravatte mondkapjes uit ons assortiment kunnen op korte termijn ook in grote aantallen geleverd worden omdat deze in diverse ateliers in Nederland geproduceerd worden.

Zeer goede kwaliteit voor mooie prijs en keurig verpakt en snelle levering
Alwin
Snelle levering en mooie producten!
Joep Visser
Ruime keuze, vlotte verzending/bezorging!
Niels
Zeer goede kwaliteit en een snelle levering. Ook fijn dat mijn das gewoon door de brievenbus kan en dat ik er dus niet op hoef te letten dat ik thuis moet zijn op het moment van bezorging.
Joris Beljaars
Prima bretels. Extra lang past goed.
Pieter
We zochten een stropdas in een \'nogal aparte kleur\' (goud/geel) omdat we een (subtiel) bruiloft thema hebben in de kleur van een bepaalde video game. Hierbij mocht het niet teveel opvallen dat dit thema erin verwerkt was, maar moest voor de kenners wel meteen duidelijk wezen welk kleur patroon we voor hadden gekozen (donker blauw met goud/geel dus).

Alle andere goud gele stropdassen online zagen eruit als \'goedkope katoen zooi\' om het maar heel botweg te zeggen, en in de lokale winkels keken ze ons aan alsof we gek waren toen we om goud geel vroegen haha. Maar toen kwamen we deze site tegen, de kwaliteit online zag er al super uit (mooi zijde look ook), en bij ontvangst bleek het ook volledig aan de verwachting en \'online presentatie belofte\' te voldoen.

TOP kwaliteit, snel geleverd en een zeer mooi product.
R. Reijenga

Betaal veilig online

×