Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Wanneer worden mondkapjes verplicht

mondkapjes verplichting3

Dat het dragen van mondkapjes bij wet verplicht zal worden bleek uit de persconferentie van 13 oktober jl. Dinsdag jl. werd de “coronawet” aangenomen door de Eerste Kamer en de mondkapjesplicht in Nederland gaat er waarschijnlijk komen, maar wanneer?


Mondkapjes in publieke binnenruimtes

Voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes is er tot dusverre niet meer dan een “dringend advies” verstrekt vanuit de overheid. Wellicht vraag je je af hoe het kan dat er dan in Amsterdam en Rotterdam wel een mondkapjesplicht bestond? Deze plicht werd ondersteund door een noodverordening die is opgesteld door de voorzitters van de desbetreffende veiligheidsregio’s.

Het dringende advies dat al bij eerdere persconferenties is afgegeven voor het dragen van niet medische- mondkapjes zie in de openbare ruimtes al terug. Een groot deel van het winkelend publiek in steden en supermarkten draagt al een katoenen mondkapje.

Worden mondkapjes een verplichting?

Al enige tijd vragen wij ons af, wanneer de mondkapjesverplichting uiteindelijk in zal gaan. Minister de Jonge gaf afgelopen maandag aan dat hij hoopt dat per 1 december 2020 de wet in werking treedt. Echter moet voor daadwerkelijke inwerkingtreding de Tweede Kamer hier ook mee instemmen. Een dergelijke instemming kan echter zomaar een week duren. Daarmee lijkt 8 december de snelst mogelijke datum voor de invoering van de mondkapjesplicht. Bij hoge uitzondering kan dit proces versneld worden maar dan moet Minister de Jonge kunnen verdedigen waarom dit versneld plaats zou moeten vinden. Momenteel lijkt hier geen aanleiding voor te zijn.

Katoenen mondkapjes

Mocht jij jezelf willen voorbereiden op deze “coronawet” of draagt jij naar drukbezochte plekken al een stoffen mondkapje, dan kun je bij stropdassenwinkel terecht voor verschillende varianten katoenen mondkapjes in diverse kleuren.

De E.L. Cravatte mondkapjes uit ons assortiment kunnen op korte termijn ook in grote aantallen geleverd worden omdat deze in diverse ateliers in Nederland geproduceerd worden.

Prima kwaliteit en vlotte levering!
Anita
- Product naar verwachting
- Goed verpakt
- Snel geleverd
Joël Mostert
Snelle levering en goede kwaliteit artikelen
Thomas Van Hoven
Zeer keurige en mooie website. Kiezen volgens wens ging super vlot. Bestelling, opvolging en levering ging ook zoals verwacht. Ik kom zeker terug!
Tom Van der Weken
Voor me opa bretels besteld snel geleverd en hij zei top kwaliteit!!

Sylvia
Sylvia

fluoriserend

Niek

Betaal veilig online

×