Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdassentrends 2012

stropdassenmode 0

De afgelopen jaren zijn we in een economische recessie belandt. In 2012 zitten we er middenin. Heeft de economische situatie invloed op de mode? Zeker. In een laagconjuctuur is de mode over het algemeen ingetogener en worden dresscode en etiquette beter nageleefd. ‘Hoe het hoort' wordt weer belangrijk. Mensen gaan zich meer verdiepen in kledingetiquette. Niet in de minste plaatst omdat je er alles aan wilt doen om je baan te behouden of een nieuwe baan te krijgen. Zonder stropdas op een sollicitatiegesprek komen is voor veel functies not done.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bewegingen aan te wijzen die van invloed zijn op de mode. Zoals de collecties die trendsetters in modeland neerzetten. Wat op de catwalks wordt gepresenteerd wordt ook in de confectie mode overgenomen. Niet alles, maar in grote lijnen zodat het kledingstuk voor het grote publiek draagbaar is. Bij de stropdassenmode 2011 zagen we dat het dessin van de stropdas ingetogener werd. Terug naar de basis. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Geen drukke stippen, geen bonte kleuren, geen ‘kijk mij nou' stropdas, maar harmonieuze dessins voerde de boventoon. Wat brengt 2012 ons?

Kleding blijft belangrijk 


Hoewel het Nibud heeft berekend dat veel gezinnen er in koopkracht op achteruit gaan, blijven Nederlanders een behoorlijk deel van hun inkomen aan kleding uitgeven. Misschien wel juist dankzij deze koopkrachtachteruitgang. Je wilt graag laten zien dat het jou aan niets ontbreekt. Mooie kleding zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en je laat zien dat jij niet veel door de recessie getroffen wordt. Er wordt wel minder geld aan kleding uitgegeven, daarentegen worden we worden inventiever en creatiever. We kijken goed wat er nog in onze kast hangt en we zoeken naar koopjes. En dat laatste gaat gelukkig steeds gemakkelijker via internet. Daarnaast blijft vintage mode een trend. Ook durven we meer te combineren, al geldt dit laatste meer voor de dames. Voor pakdragers geldt natuurlijk dat variatie in je stropdas aanbrengen vriendelijker voor je portemonnee is dan variatie in je overhemd en pak aanbrengen. Met 10 stropdassen, 5 overhemden en 3 pakken kun je volop combineren. Omdat pakken toch vaak de geijkte kleuren als donkerblauw en grijs bevatten, wordt variatie in een pak minder snel waargenomen. Variatie in je stropdas zorgt ervoor dat je er elke dag weer anders uit kunt zien.

Stropdassentrends


De stropdassenmode voor 2012 vertoont veel overeenkomsten met die van 2011. De stropdassen blijven slank van vorm, een gemiddelde das heeft een breedte van 7,5 tot 7,8 cm. De skinny variant blijft onverminderd populair, deze das is gemiddeld 5,5 cm breed. Een slanke das komt het beste tot zijn recht bij een slimfit overhemd en dito jasje. Voordeel is dat je postuur hierdoor slanker oogt. Heb je een zeer breed postuur, dan is het overigens wel aan te raden op zoek te gaan naar een das van 8 tot 8,5 cm. De mode mag nog zoveel voorschrijven, uiteindelijk is het belangrijk dat de kleding en de accessoires die je draagt bij je postuur passen.

De kleuren van 2012


De trendkleuren voor 2012 zijn grijs en bruin. Bruin is een onderschatte kleur geweest, maar een bruine stropdas is prachtig te combineren met een wit overhemd en grijs pak. Of een blauw overhemd met donkerblauw pak. Niet voor niets wordt deze kleur in 2012 door veel dassenmerken volop toegepast. Naast deze trendkleuren blijven blauw en rood populair. In vele kleurschakeringen komen we ze tegen; van scharlaken rood naar bordeaux en van pastelblauw naar diep donkerblauw. Blauw en rood zijn op stropdassengebied de absolute basiskleuren, hiervan zou je zeker enkele soorten in je stropdassengarderobe moeten hebben. 2011 was het jaar van de harmonieuze tinten, in 2012 zien we in de mode juist veel sprekende kleuren terugkomen. Alsof we klaar zijn met economische recessie. We zijn ons er nu wel van doordrongen dat hij er is, maar we blijven nuchtere hollanders en willen ook gewoon weer verder. En dat laat je zien met een sprekende das. Opvallend paars, fris groen en charmant fuchsia. Durf te experimenteren met kleur. Belangrijk hierbij is dat de basis rustig blijft. Dus kies een pak zonder krijtstreep en neem een uni overhemd in wit of lichtblauw. Zorg er overigens voor dat de stropdas donkerder is dan de kleur van je overhemd.

Overhemden en pakken


Bij overhemden zien we in 2012 veel cut away boorden. Hierbij staan de kraagpunten ver uit elkaar. Draag bij deze boord een volumineuze knoop, zoals de Windsor knoop. Zowel overhemden als pakken blijven slank van snit, licht getailleerd. De pijpen van de pantalon zitten nauw om het been en lopen ietwat taps toe. Het pochet is een opvallende accessoire, deze kan met en zonder stropdas gedragen worden.

Bekijk ook

Stropdassentrends 2020 blog

Stropdassen trends voorjaar 2020

Stropdassen zijn een leuk accessoire om outfit technisch mee te gaan in de verschillen stijl stromingen binnen de ‘fashion trends’.

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten
Solide bretels
Sjouke Visser

mooie stropdas voor een nette prijs

Leo Smit
De kwaliteit van de bretels is erg goed!
Alles werd netjes en snel geleverd, daarnaast was alle relevantie informatie vanuit Bretelswinkel.nl duidelijk geleverd.
aarnaud Vries

Betaal veilig online

×