Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdassen met logo; ze komen terug!

Stropdassen met logo Blog

Stropdassen met logo van een bedrijf of organisatie, iedereen kent ze wel. Als je verkoper bent, of bent geweest, was dit waarschijnlijk een vast onderdeel van je outfit. Omdat het vandaag de dag niet meer “standaard” is zorgen stropdassen met logo vandaag de dag juist voor een onderscheidende uitstraling!Stropdassen met logo, niet langer alleen voor grote bedrijven…

Voorheen waren het vooral grotere bedrijven die stropdassen met logo voor hun werknemers bestelden. Met name medewerkers met een representatieve functie droegen de stropdassen bijvoorbeeld op beurzen en congressen.

Vandaag de dag zijn stropdassen met logo echter niet langer alleen voorbehouden aan de grotere bedrijven en organisaties. Steeds vaker ontvangen wij aanvragen van kleine tot middelgrote bedrijven. Het logo hoeft ook niet langer prominent aanwezig te zijn op de stropdas. Vaak wordt het logo juist subtiel verwerkt in de stropdas. Op deze manier kan de stropdas ook privé gedragen worden.

Naast bedrijven en organisaties blijft de stropdas populair bij clubs en verenigingen. Ieder jaar zijn er tal van studentenverenigingen die voorzien willen worden van een stropdas waarop het logo van de vereniging, het huis of het evenement wat georganiseerd wordt prijkt. Ook sportverenigingen maken steeds vaker gebruik van stropdassen met een logo of in de ‘clubkleuren’. Zo is de stropdas minder vaak een verplicht kledingstuk op speeldagen, maar wel weer steeds meer zichtbaar bij evenementen die men vanuit de club organiseert. Op deze manier kun je toch laten zien bij welke vereniging of club je hoort en dat je daar trots op bent!

De redenen: minimale afname & opkomende trends

Het feit dat steeds meer kleinere en middelgrote bedrijven, organisaties en verenigingen kiezen voor stropdassen met logo heeft meerdere redenen. Eén van die redenen is de minimale afname die door de jaren heen steeds lager is komen te liggen. Zo is het al mogelijk om stropdassen uit ons huidige assortiment te voorzien van een logo vanaf 10 stuks! Je kunt hier meer over lezen op onze pagina over het bedrukken van stropdassen. 

Ook het op maat laten weven van stropdassen wordt steeds vaker gedaan. In het verleden was dit mogelijk vanaf 100 stuks maar door nieuwe technieken is het momenteel al mogelijk om vanaf 30 stuks stropdassen op maat te laten weven. Een mooie ontwikkeling want op maat geweven stropdassen geven het mooiste resultaat.  
De oorzaak van de minimale bestelhoeveelheid heeft voornamelijk te maken met het minimale aantal meters stof dat geweven moet worden. Deze hoeveelheid stof is door de jaren heen sterk gedaald. Het is overigens ook mogelijk om gecombineerd over diverse accessoires de stof te gebruiken, een voorbeeld:

Stel je maakt onderdeel uit van een klein bestuur, dispuut, jaarclub of vriendengroep. Je kunt dan accessoires combineren om tot de minimale afname van 30 stuks te komen. 15 stropdassen en 15 pochetten bijvoorbeeld. Deze worden dan gemaakt uit dezelfde stof die speciaal voor jullie is geweven.

In het gegeven voorbeeld is een all-over dessin de mooiste weefmethode. Eerst wordt namelijk de stof geweven in het gewenste design. Vervolgens worden hier de accessoires uit gemaakt. Dit kunnen naast stropdassen en pochetten ook strikken, bretels, manchetknopen en damessjaals zijn. 

Naast het feit dat de minimale afnames omlaag zijn gegaan zien wij ook een trend binnen de horecabranche en het MKB. Cocktailbars, koffiebars, bakkers, bloemenwinkels en boetiek hotels voorzien het personeel steeds vaker van stropdassen. Dames dragen dan een extra smalle variant en de heren een wat breder model. De stropdassen worden steeds vaker gecombineerd met bretels en afgewisseld met een strik. Voor de bretels geldt ook dat de dames vaak een smaller model dragen dan de heren. 

Een andere trend die wij zien is dat autodealers zich onderscheiden door middel van de stropdas. Bij de introductie van een nieuw model wordt dan bijvoorbeeld de kleur van de stropdas afgestemd op de kleur van het nieuwe model dat in de showroom komt te staan. Vaak zijn dit opvallende en uitgesproken kleuren. Gelukkig hebben wij meer dan genoeg kleuren in ons assortiment. Mochten we de kleur niet voeren dan is het vanaf 30 stuks mogelijk om de stropdassen en/of andere accessoires speciaal te laten weven in een gewenste kleur.

De mogelijkheden voor stropdassen met logo Diverse stropdassen met logokopie

Eerder gaven wij al aan dat het logo vroeger zo groot en duidelijk mogelijk op de stropdas aanwezig moest zijn. Dit is echter niet meer het geval. Tegenwoordig kun je het logo op diverse manieren verwerken in een stropdas. Vooral het op maat laten weven van stropdassen biedt veel mogelijkheden. 

Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om het logo ton-sur-ton in een all-over dessin in de stropdassen te laten weven. Zo valt het logo niet direct op en is het van dichterbij toch goed te zien.

Hiernaast kan er ook voor gekozen worden om de voering van de stropdas te voorzien van een logo of tekst. Zo valt het logo niet direct op en kan er voor iedere gewenste kleur, dessin of strependessin gekozen worden. Tevens kan de stropdas dan ook goed privé gedragen worden.

Nog subtieler is om de stropdas te voorzien van een op maat gemaakt label. Het label zal worden bevestigd aan de achterzijde van de stropdas. Dit label kan eventueel zonder schade aan de stropdas verwijderd worden, hierdoor is niet meer zichtbaar waar de stropdas voor bedoeld was.

Vanzelfsprekend is het ook nog steeds mogelijk om het logo op 1 plek op de stropdas te laten weven of bedrukken. Het maakt overigens niet uit hoeveel kleuren het logo heeft, voor ieder logo is een passende oplossing te vinden.

Handig om te weten

  • De levertijd voor bedrukte stropdassen is +/- 2weken;
  • De levertijd voor op maat geweven stropdassen is +/- 4 weken;
  • Diverse materialen zijn mogelijk (bijvoorbeeld polyester, zijde, katoen, linnen);
  • Spoedleveringen zijn mogelijk; vraag naar de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar stropdassen met logo voor een bedrijf, organisatie, vereniging of club neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij zijn je graag van dienst.

 

BONUS TIP: 

Is de levertijd te lang en heb je snel stropdassen of andere accessoires nodig? Wij hebben een uitgebreide collectie van accessoires in vele kleuren en dessins. Deze zijn veelal in grote aantallen voorradig en kunnen snel verstuurd worden.

Prima kwaliteit en vlotte levering!
Anita
- Product naar verwachting
- Goed verpakt
- Snel geleverd
Joël Mostert
Snelle levering en goede kwaliteit artikelen
Thomas Van Hoven
Zeer keurige en mooie website. Kiezen volgens wens ging super vlot. Bestelling, opvolging en levering ging ook zoals verwacht. Ik kom zeker terug!
Tom Van der Weken
Voor me opa bretels besteld snel geleverd en hij zei top kwaliteit!!

Sylvia
Sylvia

fluoriserend

Niek

Betaal veilig online

×