Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdasknopen bruiloft

stropdassenknopen bruiloft

Eén van de belangrijkste dagen van je leven staat voor de deur; binnenkort ga je trouwen. Waarschijnlijk hangt je trouwpak gestreken en wel in je kast en heb je al een keuze uit de accessoires die jouw outfit gaan complementeren gemaakt. Alleen één vraag rest nog: met welke stropdassenknoop ga jij op de grote dag de show stelen?

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Een tip vooraf: Vooral als je in het dagelijkse leven geen stropdassen draagt, is het handig op tijd te oefenen. Het knopen van een stropdas vergt wat oefening. Extra stress op jouw dag kun je niet gebruiken, dus begin op tijd en neem vooral de tijd om een mooie knoop uit te zoeken. Voordat we beginnen nog een laatste tip: Gebruik bij het oefenen wel een oude stropdas. Pas als je zeker bent van je keuze haal je je trouwdas tevoorschijn om daar de knoop nog éénmaal mee te oefenen.

Afhankelijk van je stropdas (dun, breed, smal, dik) en de boord van je overhemd heb je de keuze uit een ontelbaar groot aantal knopen. Ook je persoonlijke smaak is bij de keuze belangrijk, je wilt je natuurlijk prettig voelen bij de door jouw gekozen knoop.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte stropdassenknopen voor de bruidegom.

Stropdas knopen:

  1. Enkele windsor knoop
  2. Dubbele windsor
  3. Four in Hand
  4. Victoria knoop
  5. Pratt knoop

Enkele Windsor

Enkele Windsor2

Een elegante, klassieke en symmetrische knoop. Is dit jouw stijl? Dan is deze knoop een goede keuze voor je trouwdag. Deze knoop is overigens ook een goede keuze voor als je een wat fijner postuur hebt. Wat de grootte betreft ligt deze tussen de Four in hand en de dubbele Windsor. Gebruik de enkele Windsor bij een dunne das voor een decente knoop. Wil je graag meer volume, kies dan voor een gevoerde zijden stropdas of een wollen exemplaar.

Moeilijkheidsgraad: ** (2 van 5)

Uitleg in een korte film: Enkele Windsor

Dubbele Windsor

Dubbele Windsor

De dubbele Windsor zorgt voor een een brede, symmetrische en volumineuze knoop. Hij lijkt op een driehoek met een afgesneden hoek. Met deze knoop geef je meer body aan je look, de stropdas komt prominenter tot zijn recht. Deze populaire stropdassenknoop is een goede keuze voor dunnere dassen en indien je een breed postuur hebt.

Moeilijkheidsgraad: *** (3 van 5)

Uitleg in een korte film: Dubbele Windsor

Four in Hand

Four in Hand4

Smalle, ietsje asymmetrische stropdas knoop. Hij zorgt voor een speelse en moderne uitstraling. Door de smalle knoop lijkt je hals optisch langer. Een perfecte knoop voor beginners. Dus mocht je in het dagelijks leven niet veel stropdassen dragen, dan zou je met deze knoop kunnen oefenen en kijken hoe je vindt dat hij bij je past. Het is een doorsnee knoop, maar daarom niet minder mooi.

Moeilijkheidsgraad: * (1 van 5)

Uitleg in een korte film: Four in Hand

Victoria Knoop

Victoria Knoop

Charismatische, bijna vorstelijke stropdas knoop. Qua vorm vergelijkbaar met de four in hand. Wat de grootte betreft is de victoria knoop iets dikker dan de four in hand. Door zijn iets asymmetrische vorm zorgt deze knoop voor een elegante en klassieke uitstraling. Een perfecte keuze voor je trouwdag, indien jouw stijl elegant en verfijnd is.

Moeilijkheidsgraad: *** (3 van 5)

Uitleg in een korte film: Victoria knoop

Pratt knoop

Pratt Knoop2

Een leuke, klassieke en symmetrische stropdassenknoop. Wat de grootte betreft is de Pratt knoop te vergelijken met de enkele windsor. Hij is wat minder alledaags en daardoor een perfecte keuze voor je trouwdag.

Moeilijkheidsgraad: *** (2,5 van 5)

Uitleg in een korte film: Pratt knoop

Mocht je jouw favoriete knoop nog niet gevonden hebben, kijk dan eens onder “stropdas knopen” voor nog meer leuke stropdassenknopen.

We hopen dat je met onze handleidingen het knopen van een stropdas aardig in je vingers hebt gekregen en dat je tot een goede keuze voor je bruiloft bent gekomen. Verder lezen? Onder “trouwdassen” vind je nog meer nuttige tips voor de mooiste dag van je leven.

Bekijk ook

stropdas koraal

Stropdas koraal

De kleur koraal. Wie kent deze zachtzoete kleur niet? Koraal laat ons denken aan warme zomerdagen, kleren uit mooie lichte stoffen en de zonsondergang op het strand.

It was good for my dinner
Abraham
kwalitatief uitstekende das aangeschaft! Voor een zeer scherpe prijs.
Kevin
Kwaliteit top. Kleuren op de foto komen goed overeen met de werkelijkheid.
Souf
2e keer dat ik hier een strik heb besteld, net als de vorige keer ben ik ook deze keer erg tevreden over wat ik heb ontvangen.
Michael Prager

Verwerking bestelling bij Bretelswinkel lijkt mijn goed. Direct over bestelling geïnformeerd.

Joop Vreugdenhil
Geweldige service en mooie producten. Goede prijs/kwaliteitverhouding.
Carolien Monteiro

Betaal veilig online

×