Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdas Tenue de Ville

STROPDAS TENUE DE VILLE

Vraag jij je af of je een stropdas kunt dragen bij de dresscode tenue de ville? Dan is deze blog voor jou. Lees snel verder.

 

Wat is tenue de ville

Tenue de Ville is een benaming van een dresscode. De dresscode tenue de ville staat voor stadskleding. We hebben het dan niet over de stadskleding die het straatbeeld van nu weerspiegeld, maar stadskleding die vroeger gedragen werd op straat. De term Tenue de Ville is afkomstig vanuit Frankrijk. Tenue de Ville is een chique dresscode die veel gebruikt wordt tijdens bruiloften of recepties. Een andere benaming die je tegenwoordig ook veel voorbij ziet komen voor Tenue de Villen is Modern-Chique.

Bij de dresscode Tenue de Ville is het belangrijk om een evenwichtige outfit te dragen. Vooral niet te opvallend en bij voorkeur draag je een tweedelig kostuum. Een maatpak in een donkere en traditionele kleur is wat goed past bij Tenue de Ville. Wanneer je graag buiten de lijntjes kleurt is een combinatie van verschillende kleuren van het kostuum ook een optie, maar houdt dan de kleuren wel in balans bijvoorbeeld een beige broek met donkerbruin jasje. Draag onder je kostuum een licht overhemd. Een wit of lichtblauw overhemd is een goede keuze. Om je outfit Tenue de Ville proof te maken is het belangrijk om je riem en schoenen op elkaar af te stemmen. Dat zorgt voor één geheel.

Past een stropdas bij Tenue de Ville?

Het antwoord is: Jazeker! Een stropdas mag niet ontbreken bij jouw outfit als de dresscode Tenue de Ville is. Zoals al eerder benoemd in dit artikel is het belangrijk dat je outfit een geheel is en een rustige uitstraling heeft. Kies dan ook voor een stropdas die past bij je kostuum. Het liefst een tint lichter. Op een wit of lichtblauw overhemd steekt de stropdas dan goed af, je look is dan 100% Tenue de Ville proof en mooi subtiel. Het geniet de voorkeur om bij deze dresscode te kiezen voor een effen stropdas of een stropdas met een subtiel dessin. Een opvallende print of grove streep past minder goed bij Tenue de Ville.  

Sokken dragen bij Tenue de Ville

Uiteraard is het gebruikelijk om sokken onder je kostuum te dragen. Bij voorkeur een luxere sok die goed past de kleur van jouw kostuum. Met een luxe sok bedoelen we een sok die iets luchtiger en transparanter is. Dat zorgt namelijk voor een luxe en elegante uitstraling. 

Tenue de Ville tips

Alle besproken Tenue Ville regels even op een rijtje.

  • Draag bij voorkeur een 2-delig kostuum;
  • Donkere en traditionele kleuren genieten de voorkeur;
  • Draag onder je kostuum een licht overhemd;
  • Pas je riem en schoenen goed op elkaar af;
  • Draag luxe sokken, afgestemd op de kleur van je kostuum;
  • Een stropdas is een onmisbaar accessoire. Bij voorkeur een effen stropdas of een stropdas met een subtiel dessin in een lichtere kleur dan je kostuum.
Weer 3 mooie stropdassen gekocht. Kwaliteit en service zijn perfect
J.L.
Snelle levering van de stropdas en pochette. De kleuren kwamen overeen met de website en het materiaal (zijde) voelt kwalitatief goed. Zeker blij met ook het ruime assortiment aan kleuren.
Ryanne

Onlangs 2 roze stropdassen besteld. 1 is van linnen de ander wat meer glimmend en wat donkerder van kleur..vooraf mail contact over de bestelling gehad. De reactie hierop was snel, duidelijk en vriendelijk.
1 stropdas gaat terug. De Linnen stropdas ziet er erg mooi uit zoals online goed te zien is.
Ook kan je online verschillende knooptechnieken zien. Dit is duidelijk te volgen dmv een korte video.

Al met al goede online winkel met voldoende keus, en goede communicatie.
Zal er als t nogmaals nodig is, daar weer een bestelling doen..

Marti
Prima webwinkel
Haval Aughsteen
Erg blij mee de exacte kleur, goede kwaliteit, goed bezorgd en snel bezorging.
A.s. Zaterdag zal hij uitblinken bij de doopfeest, bedankt voor de goede zorgen.
Frida Maduro
Mooie stropdassen werden per omgegaan direct verstuurd mijn dank voor de correcte verzorging
J.v.d.Berg

Betaal veilig online

×