Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Stropdas naar een begrafenis

stropdas begrafenis

Stropdassen worden gedragen naar twee soorten gelegenheden. De dagelijkse gelegenheden zoals naar kantoor, een afspraak met een belangrijke klant of bij je baan in de horeca. En de minder dagelijkse, maar juist bijzondere gelegenheden. Dit kan je eigen huwelijk zijn, het afstuderen van je oudste dochter of een stijlvol diner met collega's. Maar ook bij trieste gelegenheden zoals een begrafenis.

Vroeger waren er maar een paar kleuren en modellen waar je uit kon kiezen. Naar een begrafenis werd het ofwel een zwarte stropdas ofwel een witte stropdas. Tegenwoordig is de keuze in kleuren, modellen, patronen en materialen enorm.

De begrafenisstropdas

Men zou kunnen denken dat het kiezen van een stropdas voor begrafenissen beperkt is tot zwarte en misschien grijze exemplaren. Dit is echter vandaag niet meer het geval.

100 jaar geleden was het nog steeds een groot taboe om bij een begrafenis in vrolijke kleuren te verschijnen, tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Het belangrijkste is om de uiteindelijke wens van de overledene te respecteren. Meestal is dit al aangegeven in de afscheidsbrief. Als er niets over wordt gezegd, kunt u er meestal van uitgaan dat u in terughoudende, rustige kleuren wordt verwacht.

Stropdassen in rustige kleuren

Niettemin beïnvloedt de leeftijd van de overledene vaak de kledingkeuze. Bij een herdenking voor iemand die al een hoge leeftijd heeft bereikt, verwacht je eerder donkere kleuren. Draag dan een stropdas in rustige kleuren zoals zwart, grijs en bruin of donkergroen.

zwarte stropdas begrafenis

Stropdassen in pasteltinten

Pasteltinten zijn ook ideaal voor begrafenissen. Denk aan een zacht lichtblauw, effen beige of een zacht lichtgroen. Deze kleuren zijn vooral geschikt voor begrafenissen in de zomer of de lente. Twijfel je nog steeds welke das je zou moeten combineren met je pak? Lees dan verder bij Hoe combineer ik mijn stropdas?.

Knoop een opvallende kleur om je hals

Bij de begrafenis van een jongere daarentegen wordt je vaak verwacht in vrolijke kleuren. Verwar dit niet met je kleding uit de kermiskist. Houdt het subtiel en geef kleur aan je outfit door middel van het gebruik van accent accessoires. Dat kan een gekleurd paar bretels of een riem zijn, maar ook een mooie stropdas in bijvoorbeeld rood of blauw in combinatie met een pochet of een paar manchetknopen. Dit is vaak genoeg om je outfit het gewenste effect te geven.

Stropdas met een motief

Zelfs een das met een patroon behoort tot de mogelijkheden. Zorg ervoor dat je het niet tot het uiterste drijft. Kies een exemplaar met een subtiel streeppatroon of fijne stippen. Ook een Paisley das is een ideale accessoire voor een begrafenis.

Of je nu een stropdas draagt voor een begrafenis, elke dag op kantoor, of voor andere speciale gelegenheden, je zorgt er altijd voor dat het bij de rest van je outfit past.

Bekijk ook

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

hippe stropdas

Hippe stropdas

Deze originele stropdas lijkt zo vanuit het weiland geplukt, met zijn aaibaar zachte koeienvacht laat hij je twijfelen tussen another day at the office of het vrije buitenleven met je...

Zeer goede kwaliteit voor mooie prijs en keurig verpakt en snelle levering
Alwin
Snelle levering en mooie producten!
Joep Visser
Ruime keuze, vlotte verzending/bezorging!
Niels
Zeer goede kwaliteit en een snelle levering. Ook fijn dat mijn das gewoon door de brievenbus kan en dat ik er dus niet op hoef te letten dat ik thuis moet zijn op het moment van bezorging.
Joris Beljaars
Prima bretels. Extra lang past goed.
Pieter
We zochten een stropdas in een \'nogal aparte kleur\' (goud/geel) omdat we een (subtiel) bruiloft thema hebben in de kleur van een bepaalde video game. Hierbij mocht het niet teveel opvallen dat dit thema erin verwerkt was, maar moest voor de kenners wel meteen duidelijk wezen welk kleur patroon we voor hadden gekozen (donker blauw met goud/geel dus).

Alle andere goud gele stropdassen online zagen eruit als \'goedkope katoen zooi\' om het maar heel botweg te zeggen, en in de lokale winkels keken ze ons aan alsof we gek waren toen we om goud geel vroegen haha. Maar toen kwamen we deze site tegen, de kwaliteit online zag er al super uit (mooi zijde look ook), en bij ontvangst bleek het ook volledig aan de verwachting en \'online presentatie belofte\' te voldoen.

TOP kwaliteit, snel geleverd en een zeer mooi product.
R. Reijenga

Betaal veilig online

×