Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Sjaal als niet-medisch mondkapje

Mondmasker fashion

Nu social distancing aan de orde van de dag is en er een tekort is aan mondkapjes zien wij dat mensen steeds meer zelf niet-medische mondkapjes gaan maken.

Op Stropdassenwinkel.nl vind je nu ook katoenen en wasbare niet-medische mondkapjes. Voor de mensen die liever een mondkapje kopen, die voldoet aan de voorwaarden van het RIVM voor het reizen met het OV, dan deze zelf maken.

Neem een kijkje in ons assortiment met katoenen en wasbare mondkapjes. De E.L. Cravatte mondkapjes worden met de hand in Nederland gemaakt in samenwerking met verschillende ateliers. De E.L. Cravatte mondkapjes worden gemaakt van antibacterieel kwaliteitskatoen dat normaal gesproken wordt gebruikt voor doktersjassen. 

Vanzelfsprekend hebben deze mondkapjes niet dezelfde werking als de Mondneusmaskers type IIR of een ademhalingsbeschermingsmasker als de FFP-1, FFP-2/N95 of FFP-3 maskers. 

Wel kan het van invloed zijn op je eigen geruststelling. Door het dragen van een zelfgemaakt mond/neusmasker kun je voorkomen dat je kleine druppeltjes in de lucht verspreid bij het hoesten en/of niezen.

Angela Groothuizen (o.a. Nederlandse TV-persoonlijkheid) deelde een instructievideo van fashiondesigner en Creative Director Thai Nguyen op haar sociale kanalen, Facebook en Instagram. In deze video vouwt de fashiondesigner op eenvoudige wijze een mondmasker van een sjaaltje met het gebruik van twee (haar)elastiekjes.

Hiermee kunnen we concluderen dat het dragen van een sjaal een nieuwe dimensie heeft gekregen. Naast dat je de sjaal om je hals kunt binden, vouw je er dus ook heel gemakkelijk een niet-medisch neus/mondmasker van die je vervolgens perfect kunt combineren bij jouw outfit.

Onthoud goed; een sjaal dragen als mond-neus beschermer heeft geen medisch doeleinde. De diverse lagen stof beschermen vooral tegen het verspreiden van kleine druppeltjes door jouzelf bij het niezen en hoesten. Het is een alternatief voor het aan de binnenkant van de elleboog hoesten en niezen. Hiernaast zijn natuurlijk de regels die het RIVM voorschrijft de belangrijkste, deze vind je hier.

Benieuwd naar de instructie voor het vouwen van een niet-medisch neus/mondmasker? Hieronder tref je een korte uitleg aan, aan de hand van een duidelijke video. 
  

https://www.youtube.com/watch?v=PfnmAiRJJxE

Bekijk ook

Tie Mask

Wij presenteren u; de Tie-Mask!

Mensen die niet thuis kunnen werken en toch naar kantoor moeten of werkzaam zijn in bijvoorbeeld de uitvaartsector of de horeca zullen in publieke binnenruimten een mondkapje moeten dragen.

Mooie collectie en produkten van uitstekende kwaliteit. Levering is snel.
Cees Endlivh
Jan Kottelenberg
Weer 3 mooie stropdassen gekocht. Kwaliteit en service zijn perfect
J.L.
Snelle levering van de stropdas en pochette. De kleuren kwamen overeen met de website en het materiaal (zijde) voelt kwalitatief goed. Zeker blij met ook het ruime assortiment aan kleuren.
Ryanne

Onlangs 2 roze stropdassen besteld. 1 is van linnen de ander wat meer glimmend en wat donkerder van kleur..vooraf mail contact over de bestelling gehad. De reactie hierop was snel, duidelijk en vriendelijk.
1 stropdas gaat terug. De Linnen stropdas ziet er erg mooi uit zoals online goed te zien is.
Ook kan je online verschillende knooptechnieken zien. Dit is duidelijk te volgen dmv een korte video.

Al met al goede online winkel met voldoende keus, en goede communicatie.
Zal er als t nogmaals nodig is, daar weer een bestelling doen..

Marti
Prima webwinkel
Haval Aughsteen

Betaal veilig online

×