Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Sjaal als niet-medisch mondkapje

Mondmasker fashion

Nu social distancing aan de orde van de dag is en er een tekort is aan mondkapjes zien wij dat mensen steeds meer zelf niet-medische mondkapjes gaan maken.

Op Stropdassenwinkel.nl vind je nu ook katoenen en wasbare niet-medische mondkapjes. Voor de mensen die liever een mondkapje kopen, die voldoet aan de voorwaarden van het RIVM voor het reizen met het OV, dan deze zelf maken.

Neem een kijkje in ons assortiment met katoenen en wasbare mondkapjes. De E.L. Cravatte mondkapjes worden met de hand in Nederland gemaakt in samenwerking met verschillende ateliers. De E.L. Cravatte mondkapjes worden gemaakt van antibacterieel kwaliteitskatoen dat normaal gesproken wordt gebruikt voor doktersjassen. 

Vanzelfsprekend hebben deze mondkapjes niet dezelfde werking als de Mondneusmaskers type IIR of een ademhalingsbeschermingsmasker als de FFP-1, FFP-2/N95 of FFP-3 maskers. 

Wel kan het van invloed zijn op je eigen geruststelling. Door het dragen van een zelfgemaakt mond/neusmasker kun je voorkomen dat je kleine druppeltjes in de lucht verspreid bij het hoesten en/of niezen.

Angela Groothuizen (o.a. Nederlandse TV-persoonlijkheid) deelde een instructievideo van fashiondesigner en Creative Director Thai Nguyen op haar sociale kanalen, Facebook en Instagram. In deze video vouwt de fashiondesigner op eenvoudige wijze een mondmasker van een sjaaltje met het gebruik van twee (haar)elastiekjes.

Hiermee kunnen we concluderen dat het dragen van een sjaal een nieuwe dimensie heeft gekregen. Naast dat je de sjaal om je hals kunt binden, vouw je er dus ook heel gemakkelijk een niet-medisch neus/mondmasker van die je vervolgens perfect kunt combineren bij jouw outfit.

Onthoud goed; een sjaal dragen als mond-neus beschermer heeft geen medisch doeleinde. De diverse lagen stof beschermen vooral tegen het verspreiden van kleine druppeltjes door jouzelf bij het niezen en hoesten. Het is een alternatief voor het aan de binnenkant van de elleboog hoesten en niezen. Hiernaast zijn natuurlijk de regels die het RIVM voorschrijft de belangrijkste, deze vind je hier.

Benieuwd naar de instructie voor het vouwen van een niet-medisch neus/mondmasker? Hieronder tref je een korte uitleg aan, aan de hand van een duidelijke video. 
  

https://www.youtube.com/watch?v=PfnmAiRJJxE

Bekijk ook

Tie Mask

Wij presenteren u; de Tie-Mask!

Mensen die niet thuis kunnen werken en toch naar kantoor moeten of werkzaam zijn in bijvoorbeeld de uitvaartsector of de horeca zullen in publieke binnenruimten een mondkapje moeten dragen.

Prima product en zeer vlotte levering
Age
Mooie kwaliteit stropdassen en pochets. Goede service!! Kleur van de bestelde stropdas en pochet kwam niet overeen met de jurk. Kon het keurig ruilen en snelle levering.
Anne Burggraaf
Groot assortiment en snel geleverd, zeer goed.
Lucas
Mooie sjaal, zowel van kwaliteit als van kleur.
Erg tevreden over de snelle levering, complimenten voor de service.
Helen
Goede kwaliteit (Profuomo) en de volgende dag in huis.
Joost van der Walle
Veel keuze uit de stropdassen, goede kwaliteit, en zoals beloofd snelle levering.
Lars de Vries

Betaal veilig online

×