Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Nieuwe trend: pochet en bretels, mode van de jaren 60

nieuwe trend pochet

Een tijd lang werden pochetten en bretels enkel gedragen door oudere mannen. Maar met de heropleving van de modetrends van de jaren 60 komen deze accessoires steeds meer in het modebeeld. In de jaren '50, '60 en '70 werden pochetten en bretels vrijwel dagelijks door de man bedragen. Deze accessoires behoorden tot het dagelijkse tenue van de werkende man. Overigens ook op zon- en feestdagen kleedden mannen zich van top tot teen netjes aan. Niet alleen werden bretels en pochetten veel gedragen, maar zelfs een mooie hoed. Niet verwonderlijk dat in de laatste 2 decennia deze mode items vooral door ouderen mannen gedragen werden. De mannen van de jaren 50, 60 en 70 zijn de ouderen van nu.

Bretels

Daar bretels vroeger gedragen werden als praktisch hulpmiddel om de broek op te houden, worden bretels tegenwoordig veel meer als modeaccessoire gedragen. Bretels zijn overigens niet alleen in alledaagse kleuren als donkerblauw en zwart verkrijgbaar, maar ook in kleuren als lichtblauw, roze en geel. roze bretels

Pochetten

Pochetten worden weer volop gedragen. Vroeger was het not done om een pochet zonder bijpassende stropdas te dragen. Tegenwoordig kun je volop varieren. Bijvoorbeeld een pochet in een andere kleur dan de stropdas. Een lichtblauwe pochet met een donkerblauwe stropdas zorgt bijvoorbeeld voor een frisse combinatie. Daarnaast zien we ook dat de stropdas wordt thuisgelaten en enkel de pochet wordt gedragen.

 

Nieuwe trend: bretels

Bekijk ook

Stropdassentrends 2020 blog

Stropdassen trends voorjaar 2020

Stropdassen zijn een leuk accessoire om outfit technisch mee te gaan in de verschillen stijl stromingen binnen de ‘fashion trends’.

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

Fijne webwinkel om te winkelen.
Zeer snel geleverd, de andere dag al.
Top.
E. Kasper
Voor een Black&Gold-party een goudkleurige strik besteld. Mooie strik, snel geleverd. Top!
Onno
kleur en stof komen overeen met omschrijving
Line Qvist
Snel gekeverd en dassen precies volgens verwachting.
Jan Becking
Snel geleverd, mooie kwaliteit en een leuk Sinterklaasgedicht erbij!
Nicole Everaert
Mooi spul, duidelijke site, snelle levering.
p. Martens ( Damesmode Creëer )

Betaal veilig online

×