Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Mondkapjes: hoe is het Europees beleid?

Mondkapjes in Nederlandkopie

Nederland is een van de weinige landen waar nog nauwelijks mondkapjes worden gedragen, dit terwijl het bewijs voor het nut van mondkapjes groeit.

 

Als Nederlands bedrijf zijn we benieuwd hoe er verder in Europa met mondkapjes wordt omgegaan? 


Mondkapjes in Duitsland

In Duitsland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, in openbare gebouwen, winkels en restaurants. Daarnaast zijn mondkapjes overal verplicht waar geen afstand gehouden kan worden.

Belangrijk is om er rekening mee te houden dat de regels per deelstaat verschillen.

Mondkapjes in Frankrijk

In Frankrijk zijn mondkapjes op straat verplicht in diverse steden zoals Parijs, Marseille en Toulouse. Er geldt echter ook in veel andere Franse steden en dorpen een mondkapjesplicht op drukke plekken. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht in afgesloten ruimtes, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer, horeca, musea, winkels en kerken. 

Sinds 1 september moeten de Fransen onder voorwaarden op het werk een mondkapjes dragen.

Mondkapjes in België

In België zijn mondkapjes voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht in het openbaar vervoer, luchthavens, openbare gebouwen, horeca en winkelstraten. In Antwerpen en Brussel zijn mondkapjes de standaard en dienen ze overal gedragen te worden.

Mondkapjes in Denemarken

In Denemarken is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer en op vliegvelden. Dit is een verplichting voor iedereen vanaf 12 jaar. Daarnaast wordt er aangeraden een minimale afstand van 1 meter aan te houden en een afstand van 2 meter wanneer niet anders mogelijk is.

Mondkapjes in Oostenrijk

Oostenrijk heeft mondkapjes verplicht gesteld in onder andere het openbaar vervoer, winkels, medische instellingen en taxi’s. Ook in situaties waar een afstand van 1 meter niet gewaarborgd kan worden is het dragen van een mondkapje verplicht.

Ook op scholen is het dragen van een mondkapje verplicht bij het verlaten van de les.

Mondkapjes in Zwitserland

Het dragen van mondkapjes is in Zwitserland verplicht bij gezondheidsklachten, in het openbaar vervoer, bij contactberoepen en bij demonstraties. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht in horeca. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dragen van een mondkapjes niet verplicht. 

Mondkapje image2

Concluderend kan gesteld worden dat Nederland qua mondkapjesbeleid momenteel nogal terughoudend is. De stoffen mondkapjes in onze collectie zijn overigens in al deze landen toegestaan mocht u een noodzakelijke reis maken naar een van deze landen!

Supersnel en topkwaliteit ik kan shinen op de bruiloft
Rob Janssens
De stropdas blijft één van de weinige \'sieraden\' van de man. De uitgebreide keus en de snelle levering van De Stropdassenwinkel heeft mij aangenaam verrast.
Joost Nijland
Heel tevreden over mijn bestelling.
M.Brandsen
Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten

Betaal veilig online

×