Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Mondkapjes: hoe is het Europees beleid?

Mondkapjes in Nederlandkopie

Nederland is een van de weinige landen waar nog nauwelijks mondkapjes worden gedragen, dit terwijl het bewijs voor het nut van mondkapjes groeit.

 

Als Nederlands bedrijf zijn we benieuwd hoe er verder in Europa met mondkapjes wordt omgegaan? 


Mondkapjes in Duitsland

In Duitsland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, in openbare gebouwen, winkels en restaurants. Daarnaast zijn mondkapjes overal verplicht waar geen afstand gehouden kan worden.

Belangrijk is om er rekening mee te houden dat de regels per deelstaat verschillen.

Mondkapjes in Frankrijk

In Frankrijk zijn mondkapjes op straat verplicht in diverse steden zoals Parijs, Marseille en Toulouse. Er geldt echter ook in veel andere Franse steden en dorpen een mondkapjesplicht op drukke plekken. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht in afgesloten ruimtes, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer, horeca, musea, winkels en kerken. 

Sinds 1 september moeten de Fransen onder voorwaarden op het werk een mondkapjes dragen.

Mondkapjes in België

In België zijn mondkapjes voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht in het openbaar vervoer, luchthavens, openbare gebouwen, horeca en winkelstraten. In Antwerpen en Brussel zijn mondkapjes de standaard en dienen ze overal gedragen te worden.

Mondkapjes in Denemarken

In Denemarken is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer en op vliegvelden. Dit is een verplichting voor iedereen vanaf 12 jaar. Daarnaast wordt er aangeraden een minimale afstand van 1 meter aan te houden en een afstand van 2 meter wanneer niet anders mogelijk is.

Mondkapjes in Oostenrijk

Oostenrijk heeft mondkapjes verplicht gesteld in onder andere het openbaar vervoer, winkels, medische instellingen en taxi’s. Ook in situaties waar een afstand van 1 meter niet gewaarborgd kan worden is het dragen van een mondkapje verplicht.

Ook op scholen is het dragen van een mondkapje verplicht bij het verlaten van de les.

Mondkapjes in Zwitserland

Het dragen van mondkapjes is in Zwitserland verplicht bij gezondheidsklachten, in het openbaar vervoer, bij contactberoepen en bij demonstraties. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht in horeca. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dragen van een mondkapjes niet verplicht. 

Mondkapje image2

Concluderend kan gesteld worden dat Nederland qua mondkapjesbeleid momenteel nogal terughoudend is. De stoffen mondkapjes in onze collectie zijn overigens in al deze landen toegestaan mocht u een noodzakelijke reis maken naar een van deze landen!

De bretels die ik heb besteld bij de bretelswinkel beviel erg goed. Ik kan niet anders zeggen dan perfecte service. De levering is ook supersnel.

Robert Brouwer
Ik ben heel tevreden met mijn bretels. Doordat ik wat aan de zware kant ben, blijven broeken niet echt zitten als ik een riem draag. Vaak moest ik een riem best strak trekken, waardoor het ging imiteren op mijn lichaam. Dit is allemaal verleden tijd met bretels. Het zit een stuk comfortabeler én het kleed me beter af. Win-win! Wat ik heel fijn vond bij deze winkel, is het brede aanbod aan kleuren en printen van de bretels.

Kortom, zeer tevreden.
Richard van Romunde
Snel geleverd, prima kwaliteit, kortom: goed!
Paul Sanders
Mooie das snel geleverd
Ruud Habraken

Perfect!!

Luuk Brok
Erg blij met mijn aankoop! Mooie twilly die makkelijk knoopt, en blijft erg goed zitten. Ook supersnelle bezorging, helemaal top :)
Jet

Betaal veilig online

×