Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Eindelijk, de stropdas is terug!

De stropdas is terug BLOG

De stropdas is terug! Zelfs met een nieuwe identiteit kunnen we wel zeggen. 


Waar de stropdas in de gehele twintigste eeuw onderdeel was van het dagelijkse uniform van mannen met een kantoorbaan, wordt de stropdas tegenwoordig gedragen met een heel ander doeleinde. Juist wanneer de massa de stropdas links laat liggen, zijn het de echte style-iconen die de stropdas graag dragen. Tijdens de Paris Fashion Week komen we de stropdas geregeld tegen op de catwalk. Zowel bij dames als heren! 

Met welke soort stropdas je op dit moment de show steelt hebben wij voor je uitgezocht en lees je hieronder!

Stropdassen op de catwalk 

Eindelijk de stropdas is terug Trend2022

Niet alleen de mannequins op de catwalk droegen dit klassieke accessoire, ook verschillende style-iconen als Negin Mirsalehi en Lena Mahfouf wisten de stropdas met veel elegantie te dragen tijdens onder andere de fashionshow van Dior. 
De trend op de catwalk was duidelijk. Stropdassen worden ton sur ton gedragen in vooral opvallende felle kleuren, zoals bijvoorbeeld fuchsia tijdens de show van Valentino. Bij Dior kozen ze daarentegen toch voor een klassiek zwarte das. 
Naast uni kleuren showde Louis Vuitton het geblokte patroon van het modehuis als dessin op de stropdas, maar ook de klassieke gestreepte stropdas is weer in beeld. 

De smalle stropdas is het helemaal 

Wil jij graag mee gaan met de laatste mode? Kies dan voor een extra smalle stropdas in een luxe materiaal. De stropdas met een breedte van 5 cm wordt op dit moment veel gedragen door de échte style-iconen. Waar we in de jaren ’00 kozen voor een breed exemplaar van wel 8,5 cm of breder, zien we nu veel meer smalle stropdassen. Hang de bredere stropdassen maar even achter in je kast en kies aankomend seizoen voor een stropdas van 5 tot en met 6,5 cm om mee te doen aan de huidige trend. 

Identiteit van een stropdas

De stropdas staat nog steeds voor formaliteit, maar het is een perfect accessoire om je persoonlijke style te uitten. We zien dat mannen en vrouwen met een kantoorbaan, zoals bijvoorbeeld accountants, managers en bankiers nog massaal kiezen voor de stropdas (ook als deze wat breder is, bijvoorbeeld de meest verkopende breedte van dit moment; 7,5 cm). 

Smalle ton sur ton stropdassenDe grootste verandering in de identiteit van de stropdas zit hem in het feit dat dit klassieke accessoire gekozen wordt door de trendsetters onder zowel de mannen als de vrouwen. Een eerder genoemde smalle stropdas heeft dan de voorkeur. Deze wordt dan overigens nonchalant om de hals geknoopt dat zorgt voor een losser en soepel vallend effect. De trendsetters bij de dames dragen de das vooral, in combinatie met bijvoorbeeld een shirt met een laag uitgesneden decolleté, op de huid, of juist in een blouse. Opvallend is dat ook de vrouwen de das dan nonchalant dragen. Dus niet zoals we van onze vader en grootvader gewend zijn; strak om de boord van een overhemd. 
Wil je als man een stropdas trendy combineren, ook dan is nonchalant het codewoord. Een smalle stropdas creatief geknoopt. Het accessoire hoeft niet meer stijf en recht naar beneden te hangen. Combineer gerust een stropdas bij een denim jasje. Op deze manier integreer je de stropdas direct ook in je casual looks.

Ben jij op zoek naar een creatieve knoop kijk dan eens op onze pagina met verschillende knopen; je vindt deze pagina hier.

Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten
Solide bretels
Sjouke Visser

mooie stropdas voor een nette prijs

Leo Smit
De kwaliteit van de bretels is erg goed!
Alles werd netjes en snel geleverd, daarnaast was alle relevantie informatie vanuit Bretelswinkel.nl duidelijk geleverd.
aarnaud Vries

Betaal veilig online

×