Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte

  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De stropdas op kantoor

gebreide stropdas

Welke stropdas je voor kantoordagen uit de kast trekt hangt af van een aantal factoren; de bedrijfscultuur, jouw eigen persoonlijkheid, het soort kantoordag en van de tijd waarin we leven. Wij geven je hieronder enkele stropdassen tips, zodat je altijd goed geknoopt voor de dag komt.

De bedrijfscultuur


Je wilt natuurlijk niet uit de toom vallen, dus kijk wat jouw collega's dragen. Wat is de heersende dress cultuur? Werk je in een gedegen familiebedrijf of op een hip marketingbedrijf aan de Amsterdamse grachten? Werk je op een ontwerpafdeling of op een accountant afdeling? Als de sfeer nuchter en gedegen is, het o zo bekende Hollandse gezegde 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg', kies dan voor een gedistingeerde zijden stropdas. 

Blauw- en roodtinten zijn altijd goed. Combineer de stropdas smaakvol met een rustig overhemd. Zorg dat de kleur van je riem overeen komt met de kleur van je schoenen. Zo kom je professioneel en smaakvol voor de dag. Is de sfeer 'jong, hip en dynamisch', dan mag je ook wat meer met je stropdas uitpakken. Bijvoorbeeld een zijden stropdas in een trendy ruitjesmotief, of kies voor de tegenwoordig zo populaire gebreide stropdassen of wollen stropdassen. Deze geven een prachtige en tegelijkertijd modieuze touch aan je outfit.

Persoonlijkheid


Uiteraard, een stropdas moet bij je passen. Wat de mode of een bedrijfscultuur ook voorschrijft, als een knalroze smalle stropdas niet jouw smaak is kun je hem beter maar niet aanschaffen. Natuurlijk kun je wennen aan bepaalde modetrends, maar bewaak je eigen grenzen. Misschien duurt het enkele maanden voordat jij gewend bent aan de trend 'smalle stropdassen', ga pas dan voorzichtig een stap verder met een smalle gebreide stropdas. Een stropdas moet goed voelen.

Soort kantoordag


Heb je belangrijke besprekingen met klanten of is het casual friday? Bepaal aan de hand van het soort kantoordag wat voor een stropdas je draagt. Je kunt natuurlijk ook een stropdas los meenemen en na die belangrijke bespreking weer afdoen. Zo zorg je ervoor dat je altijd op de juiste manier gekleed voor de dag komt. Twijfel je of je bij bepaalde vergaderingen wel of geen stropdas moet dragen? Kies dan het zekere voor het onzekere en doe je das om. Het dragen van een stropdas laat zien dat je respect toont voor de mensen met wie je in gesprek bent, dat je moeite voor hen hebt gedaan om netjes en verzorgd voor de dag te komen. Het zal jou toch niet gebeuren dat jij stropdasloos tussen medecollega's en klanten met een mooi geknoopte stropdas verschijnt.

De tijd waarin we leven


In tijden van recessie zijn de rokken lang, trekt de economie weer aan dan wordt de roklengte korter. En zo is daar ook een tendens met stropdassen te zien. In tijden van recessie is een stropdas een manier om je te onderscheiden van anderen. Baanbehoud is een belangrijk focuspunt, daarbij draagt een mooi geknoopte stropdas absoluut bij. Daarnaast kent elke tijd zijn eigen trends. Zo zijn de kenmerken van de stropdassenmode van 2013 'smal', 'gebreid', 'wol en bright colours zoals opvallend blauw, fuchsia en groen.

Bekijk ook

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

hippe stropdas

Hippe stropdas

Deze originele stropdas lijkt zo vanuit het weiland geplukt, met zijn aaibaar zachte koeienvacht laat hij je twijfelen tussen another day at the office of het vrije buitenleven met je...

Zeer goede kwaliteit voor mooie prijs en keurig verpakt en snelle levering
Alwin
Snelle levering en mooie producten!
Joep Visser
Ruime keuze, vlotte verzending/bezorging!
Niels
Zeer goede kwaliteit en een snelle levering. Ook fijn dat mijn das gewoon door de brievenbus kan en dat ik er dus niet op hoef te letten dat ik thuis moet zijn op het moment van bezorging.
Joris Beljaars
Prima bretels. Extra lang past goed.
Pieter
We zochten een stropdas in een \'nogal aparte kleur\' (goud/geel) omdat we een (subtiel) bruiloft thema hebben in de kleur van een bepaalde video game. Hierbij mocht het niet teveel opvallen dat dit thema erin verwerkt was, maar moest voor de kenners wel meteen duidelijk wezen welk kleur patroon we voor hadden gekozen (donker blauw met goud/geel dus).

Alle andere goud gele stropdassen online zagen eruit als \'goedkope katoen zooi\' om het maar heel botweg te zeggen, en in de lokale winkels keken ze ons aan alsof we gek waren toen we om goud geel vroegen haha. Maar toen kwamen we deze site tegen, de kwaliteit online zag er al super uit (mooi zijde look ook), en bij ontvangst bleek het ook volledig aan de verwachting en \'online presentatie belofte\' te voldoen.

TOP kwaliteit, snel geleverd en een zeer mooi product.
R. Reijenga

Betaal veilig online

×