Stropdassenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De Paisley stropdas

Paisley stropdas

Ben je op zoek naar een iets andere stropdas? Ben je de standaard stropdassen van dertien in een dozijn die je al in overvloed in je kast hebt hangen een beetje zat? Draag dan eens een Paisley das. Deze kan zowel überhip – denk aan een smalle das met Paisleys in retrotinten - of klassiek traditoneel – denk aan een gedegen navy das met subtiel Paisley dessin - gedragen worden.

Laten we om te beginnen eens een kijkje nemen in de geschiedenis van de Paisley.

Geschiedenis van de Paisley stropdas

Het Paisley motief wordt gekenmerkt door een abstract motief in vorm van een grote komma, versierd met vele kleine elementen. De naam Paisley is te danken aan de stad Paisley in Schotland. Deze stad was in de 19e eeuw een belangrijk textiel centrum. De voorganger van het Paisley motief, het zogenaamde Boteh motief, werd door Britse soldaten vanuit Perzië naar Groot Brittannië gebracht.

Koningin Victoria was ook een van de liefhebbers van dit motief, zij droeg vaak cashmere shawls met een rijk en deftig Paisle dessin. Al gauw werd voor het gewone volk shawls uit locale wol vervaardigd, omdat cashmere een kostbare wolsoort is. Zo werd het Paisley dessin onder de gehele bevolking breed omarmd. In de loop der jaren werd het Paisley motief ook steeds meer in andere kledingstukken gebruikt. Tegenwoordig wordt dit motief in vele kledingstukken en accessoires gebruikt, voor zowel mannen als vrouwen. In onze webshop vind je dan ook een mooie sortering Paisley stropdassen.

grijze paisley stropdas

Stropdassen met een paisley motief

Een Paisley stropdas is ideaal om jouw outfit een andere twist te geven. Experimenteer er maar op los en kijk welke combinaties jij met je overhemd en pak kunt maken. Weet je het even niet meer? Om ervoor te zorgen dat de Paisley stropdas optimaal tot zijn recht komt, kun je de volgende regels aanouden:

Effen en motief

Combineer een kledingstuk met motief met minimaal één eenkleurig kledingstuk. Daardoor creëer je rust en harmonie in je outfit.

paisley stropdas combineren 1

Groot motief en klein motief

Wil je twee kledingstukken met hetzelfde motief met elkaar combineren? Dat kan! Let dan wel op dat de twee motieven in grootte verschillen.

paisley stropdas combineren 2

Twee verschillende motieven combineren

Bij de combinatie van twee kledingstukken met verschillende motieven moet je erop letten dat de motieven dezelfde grootte hebben.

Tegenwoordig vind je de Paisley stropdas in bijna alle kleuren van de regenboog. Het maakt niet uit of je nu op zoek naar een rode, roze, paarse, beige of blauwe paisley stropdas bent, een Paisley das laat zich op vele manieren met je outfit combineren.

Draag bijvoorbeeld een donkerblauwe pak en combineer deze met een wit overhemd en een lichtblauwe Paisley stropdas. Een lichtblauw of wit pochet maakt het geheel af. Ook in combinatie met een stoere spijkerbroek en een leuk jasje komt deze stropdas zeker tot zijn recht.

paisley stropdas combineren 3

Of je nu voor een rustige ton sur ton combinatie gaat of voor een opvallende look met een creatieve twist, met een Paisley stropdas heb je vele combinatiemogelijkheden.

Ton sur ton

Combineer bijvoorbeeld een blauwe Paisley stropdas met een groot motief met een fijn gestreept overhemd bij een donkerblauwe pak. Of draag een grijze Paisley stropdas en een wit overhemd bij een antraciet pak.

paisley stropdas combineren 4

Opvallende accessoires

Draag een rode Paisley stropdas bij een blauw pak en combineer deze met een rode riem of een paar rode bretels en een rood pochet in de borstzak van je jasje. Ook hiervoor zul je zeker complimentjes krijgen.

De paisley stropdas - eenvoudig te combineren

Een Paisley stropdas kan bij vele gelegenheden gedragen worden. Steel de show op kantoor, bij een leuk etentje of op een bruiloft.

Bekijk ook

draag je stropdas casual

Zó draag je je stropdas casual!

Avondje stappen met je vriendengroep of borrelen met collega’s? Upgrade je oufit dan eens met een stoere stropdas! Huh? Een stropdas? Da’s toch iets voor naar kantoor! Is dat de...

hippe stropdas

Hippe stropdas

Deze originele stropdas lijkt zo vanuit het weiland geplukt, met zijn aaibaar zachte koeienvacht laat hij je twijfelen tussen another day at the office of het vrije buitenleven met je...

Supersnel en topkwaliteit ik kan shinen op de bruiloft
Rob Janssens
De stropdas blijft één van de weinige \'sieraden\' van de man. De uitgebreide keus en de snelle levering van De Stropdassenwinkel heeft mij aangenaam verrast.
Joost Nijland
Heel tevreden over mijn bestelling.
M.Brandsen
Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten

Betaal veilig online

×